מרכיבים (4 מנות)
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1/2 ק"ג עגבניות שרי צהובות או אדומות
- 1/2 כוס + 3 כפות שמן זית
- 2 ענפי טימין טריים
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כוס אורז אדום
- אפשרות להגשה: 1/2 1 מכלי יוגורט
אופן ההכנה
- שמים את העדשים בסיר בינוני, מכסים במים ומבשלים כ-12 דקות, עד שהעדשים רכות לגמרי. מסירים מהכיריים ומסננים.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות.
- שמים את העגבניות בקערה, מוסיפים את חצי כוס שמן הזית, הטימין, המלח והפלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים כחצי שעה, עד שהעגבניות מתכווצות קצת.
- מחממים בסיר את 3 כפות שמן הזית שנותרו. מוסיפים את הכמון ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.
- מוסיפים את האורז ו-1/2 1 כוסות מים רותחים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-15 דקות, עד שהמים נספגים באורז לגמרי.
- מעבירים את האורז לקערה. מוסיפים את העדשים ואת העגבניות האפויות - עם הנוזלים שבתוך התבנית. מערבבים ומגישים, רצוי לצד יוגורט.