מרכיבים (4 מנות)

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי צהובות או אדומות
  • 1/2 כוס + 3 כפות שמן זית
  • 2 ענפי טימין טריים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1 כוס אורז אדום
  • אפשרות להגשה: 1/2 1 מכלי יוגורט

 

אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים בסיר בינוני, מכסים במים ומבשלים כ-12 דקות, עד שהעדשים רכות לגמרי. מסירים מהכיריים ומסננים.
  2. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  3. שמים את העגבניות בקערה, מוסיפים את חצי כוס שמן הזית, הטימין, המלח והפלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים כחצי שעה, עד שהעגבניות מתכווצות קצת.
  4. מחממים בסיר את 3 כפות שמן הזית שנותרו. מוסיפים את הכמון ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.
  5. מוסיפים את האורז ו-1/2 1 כוסות מים רותחים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-15 דקות, עד שהמים נספגים באורז לגמרי.
  6. מעבירים את האורז לקערה. מוסיפים את העדשים ואת העגבניות האפויות - עם הנוזלים שבתוך התבנית. מערבבים ומגישים, רצוי לצד יוגורט.