מרכיבים (כ-40 יחידות)
- 200 גרם בצק עלים, מופשר
- 1 ביצה
- שומשום שחור או קצח
- 3 פטריות פורטובלו גדולות
- שמן זית
- 200 גרם גבינת שמנת
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (אם אין ברשותכם קורצן, אפשר לחתוך רצועה מבקבוק שתייה קלה, ליצור ממנה טבעת בגודל המתאים ולהדביק עם נייר דבק).
- מברישים את העיגולים בביצה טרופה, ומפזרים עליהם מעט שומשום שחור או קצח.
- מניחים את העיגולים בתבנית ואופים כ-13 דקות, עד שהבצק תופח ומשחים.
- קוצצים את הפטריות. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הפטריות כמה דקות, עד שהן קצת מתרככות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים את הפטריות עם גבינת השמנת.
- פורסים את מאפי העלים באופן אופקי. מניחים כפית מהמלית על חלקם התחתון של המאפים, ומכסים בחלק העליון.
- שף-קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
"