מרכיבים (כ-40 יחידות)

  • 200 גרם בצק עלים, מופשר
  • 1 ביצה
  • שומשום שחור או קצח
  • 3 פטריות פורטובלו גדולות
  • שמן זית
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (אם אין ברשותכם קורצן, אפשר לחתוך רצועה מבקבוק שתייה קלה, ליצור ממנה טבעת בגודל המתאים ולהדביק עם נייר דבק).
  3. מברישים את העיגולים בביצה טרופה, ומפזרים עליהם מעט שומשום שחור או קצח.
  4. מניחים את העיגולים בתבנית ואופים כ-13 דקות, עד שהבצק תופח ומשחים.
  5. קוצצים את הפטריות. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הפטריות כמה דקות, עד שהן קצת מתרככות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים לטמפרטורת החדר.
  6. מערבבים את הפטריות עם גבינת השמנת.
  7. פורסים את מאפי העלים באופן אופקי. מניחים כפית מהמלית על חלקם התחתון של המאפים, ומכסים בחלק העליון.