מרכיבים (כ-30 יחידות)

לבצק
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרית
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • עד 3 כוסות מים פושרים

למלית
  • 1 ק"ג בצל קצוץ דק
  • שמן זית
  • 3 קופסאות שימורים של גרגירי חומוס, ללא הנוזלים
  • 1 כף בהרט
  • מעט צ'ילי
  • פלפל שחור
  • מלח
  • ביצה טרופה לזיגוג הבצק

אופן ההכנה

הבצק
  1. מנפים את הקמח והשמרים לתוך קערה עמוקה. מוסיפים את המלח והשמן.
  2. מוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש אך לא דביק.
  3. מכסים ומניחים לתפוח כשעתיים.

המלית
  1. מאדים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב.
  2. טוחנים את החומוס באמצעות מעבד מזון או בלנדר ידני.
  3. מוסיפים לחומוס את הבצל והתבלינים, מערבבים ומניחים בצד.

הרכבת המאפים
  1. מחלקים את הבצק לכ-30 כדורים.
  2. על משטח מקומח מרדדים את הכדורים עם מערוך (או בקבוק יין למי שאין) לעיגולים דקים בקוטר של כ-10 ס"מ.
  3. מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול.
  4. מורחים את שולי העיגולים בביצה ומקפלים לחצי. מהדקים את השוליים.
  5. מברישים את הכיסנים בביצה הטרופה.
  6. מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. לחלופין, אפשר לאפות את הכיסנים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.