מרכיבים (כ-30 יחידות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרית
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן
- עד 3 כוסות מים פושרים
למלית
- 1 ק"ג בצל קצוץ דק
- שמן זית
- 3 קופסאות שימורים של גרגירי חומוס, ללא הנוזלים
- 1 כף בהרט
- מעט צ'ילי
- פלפל שחור
- מלח
- ביצה טרופה לזיגוג הבצק
אופן ההכנה
הבצק
- מנפים את הקמח והשמרים לתוך קערה עמוקה. מוסיפים את המלח והשמן.
- מוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש אך לא דביק.
- מכסים ומניחים לתפוח כשעתיים.
המלית
- מאדים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב.
- טוחנים את החומוס באמצעות מעבד מזון או בלנדר ידני.
- מוסיפים לחומוס את הבצל והתבלינים, מערבבים ומניחים בצד.
הרכבת המאפים
- מחלקים את הבצק לכ-30 כדורים.
- על משטח מקומח מרדדים את הכדורים עם מערוך (או בקבוק יין למי שאין) לעיגולים דקים בקוטר של כ-10 ס"מ.
- מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול.
- מורחים את שולי העיגולים בביצה ומקפלים לחצי. מהדקים את השוליים.
- מברישים את הכיסנים בביצה הטרופה.
- מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. לחלופין, אפשר לאפות את הכיסנים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.