בשבוע שעבר הכנתי המון רוטב עגבניות צלויות. הוא טעים מאוד, אבל מתישהו צריך לגוון – אז החלטתי להוסיף לו קציצות קטנות (כדורי בשר, אם תרצו). מדובר בגרסה קלה מאוד להכנה, וחשוב מכך – כזו שילדים אוהבים. אין בה ביצים, פירורי לחם או עשבי תיבול, כך שלא תשמעו בקשות כמו "אמא, תוציאי לי את הירוק הזה מהקציצה!"
כל מה שצריך לעשות הוא להכין את התערובת, לתת לכדורים לנוח חצי שעה במקרר – והופ לרוטב. אם כבר יש לכם רוטב עגבניות מוכן (ותמיד כדאי שיהיה במקפיא), אתם בכלל מסודרים.מרכיבים
לכדורי הבשר (20-16 כדורים)- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1/4 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב
- 3-2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 3/4 1 כוסות רוטב עגבניות צלויות
- 1/2 1 כוסות מים
- 6-5 עלי בזיליקום טריים, שלמים או קצוצים
אופן ההכנה
כדורי הבשר- מערבבים היטב את כל מרכיבי כדורי הבשר.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומכניסים למקרר לחצי שעה, כדי שיתייצבו.
הרוטב
- מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את השום, מערבבים קלות ומוסיפים את רוטב העגבניות.
- מוספים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים בהדרגה את כדורי הבשר. אם יש צורך, מוסיפים מים עד לכיסוי הכדורים.
- מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30-20, עד שכדורי הבשר מוכנים. בזמן הבישול בוחשים את הרוטב פעם או פעמיים - אני לא מערבבת ישירות את כדורי הבשר, כדי שלא יתפרקו, רק מעבירה כף עץ מסביב לדפנות הסיר, מה שגורם לתזוזתם.
- כדקה לפני שמסירים את הסיר מהאש מוסיפים את עלי הבזיליקום.
- מגישים עם אורז, ספגטי, פתיתים או מה שרוצים.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת