בזמן האחרון כבש את המטבח שלי רוטב עגבניות חדש, שהתחלתי להכין בהשראת מתכון שראיתי במגזין bon appétit. הרוטב קל להכנה, ומה שמיוחד בו הוא שבמקום לבשל את העגבניות צולים אותן בתנור עד ששוליהן משחימים. לאחר מכן מצננים אותן, טוחנים במעבד מזון יחד עם התיבול – והרוטב מוכן.
הרוטב הזה קופא היטב (לאחר מכן יש להפשיר אותו במקרר), ולכן כדאי להכין ממנו כמות גדולה ולהקפיא בכמה כלים אטומים. בפעם הבאה שתצטרכו רוטב, הוא כבר יחכה לכם מוכן.
בפעם הראשונה שבה אתם מכינים את הרוטב אני ממליצה להוסיף את עשבי התיבול (אורגנו וטימין) בהדרגה, כך שיתאימו לטעמכם.
מרכיבים (כ-700 גרם רוטב)
- 8 עגבניות (כ-1.2 ק"ג) חצויות (הפעם השתמשתי בעגבניות חממה)
- מלח גס
- שמן זית
- 1 חבילה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות
- 1 כף אורגנו יבש
- עלים מ-3-2 ענפי טימין
- 2 כפיות סוכר
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים בתבנית את העגבניות כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה.
- מפזרים על העגבנית מלח גס ושמן זית.
- צולים את העגבניות בתנור כ-45 דקות, עד שהן משחימות מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- שמים במעבד מזון את העגבניות, 1 כף שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו, טימין, סוכר ורסק עגבניות ומעבדים עד שמתקבל רוטב חלק.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- אפשר להקפיא את הרוטב בקופסאות אטומות, ולהפשיר אותו במקרר.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת