המתכון באדיבות אורי שפט ורינת צדוק ממאפיית "לחמים" בתל אביב.
כלים
- תבנית מרובעת בגובה 4 ס"מ לפחות ובגודל 20X20 ס"מ
או
- תבנית שקעים למאפינס, אם רוצים להכין מאפים אישיים
מרכיבים
- 50 גרם חמאה
- 6 עלי פילו
- 50 גרם גבינת קשקבל או גאודה מגוררת
- 50 גרם גבינת שמנת
- 1 שן שום כתושה
- 150 גרם עלי תרד טריים
- 100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
- 50 גרם צנוברים
לרוטב הרויאל
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים אותו בחמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף ומורחים גם אותו בחמאה.
- משמנים מעט את התבנית בחמאה.
- מניחים את העלים המשומנים בתבנית ומהדקים אותם לתחתית ולדפנות (הקצוות יכולים לבלוט מעבר לשולי התבנית – נחתוך אותם בהמשך).
- מורחים שני עלי פילו נוספים בחמאה, ומניחים אותם על העלים שבתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות.
- גוזרים את קצוות הבצק עם מספריים בקו ישר חצי ס"מ מעל שולי התבנית.
- מכינים את רוטב הרויאל: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הקמח, השמנת המתוקה, החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
הרכבת הקיש
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את הקשקבל, גבינת השמנת והשום הכתוש. מפזרים את התערובת בתחתית הקלתית.
- מניחים על הגבינות את עלי התרד ומסדרים עליהם את קוביות הפטה. יוצקים מעל את רוטב הרויאל.
- אופים 12 דקות, מסובבים את התבנית ב-180 מעלות ומפזרים על הקיש את הצנוברים (לא מפזרים אותם קודם כדי שלא יישרפו). מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהקיש מזהיב.