המתכון באדיבות אורי שפט ורינת צדוק ממאפיית "לחמים" בתל אביב.

 

כלים

  • תבנית מרובעת בגובה 4 ס"מ לפחות ובגודל 20X20 ס"מ

או

  • תבנית שקעים למאפינס, אם רוצים להכין מאפים אישיים

 

מרכיבים

  • 50 גרם חמאה
  • 6 עלי פילו
  • 50 גרם גבינת קשקבל או גאודה מגוררת
  • 50 גרם גבינת שמנת
  • 1 שן שום כתושה
  • 150 גרם עלי תרד טריים
  • 100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם צנוברים

 

לרוטב הרויאל

  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה

 

  1. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  2. מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים אותו בחמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף ומורחים גם אותו בחמאה.
  3. משמנים מעט את התבנית בחמאה.
  4. מניחים את העלים המשומנים בתבנית ומהדקים אותם לתחתית ולדפנות (הקצוות יכולים לבלוט מעבר לשולי התבנית – נחתוך אותם בהמשך).
  5. מורחים שני עלי פילו נוספים בחמאה, ומניחים אותם על העלים שבתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות.
  6. גוזרים את קצוות הבצק עם מספריים בקו ישר חצי ס"מ מעל שולי התבנית.
  7. מכינים את רוטב הרויאל: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הקמח, השמנת המתוקה, החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.

 

הרכבת הקיש

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את הקשקבל, גבינת השמנת והשום הכתוש. מפזרים את התערובת בתחתית הקלתית.
  3. מניחים על הגבינות את עלי התרד ומסדרים עליהם את קוביות הפטה. יוצקים מעל את רוטב הרויאל.
  4. אופים 12 דקות, מסובבים את התבנית ב-180 מעלות ומפזרים על הקיש את הצנוברים (לא מפזרים אותם קודם כדי שלא יישרפו). מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהקיש מזהיב.