שימו לב, מתחילים את ההכנה ערב לפני הבישול, בשריית השעועית במים למשך לילה.
מרכיבים (4-6 מנות)
- 500 גרם שעועית אדומה
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 בצל גדול סגול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1/2 גמבה אדומה, או פלפל אדום, חתוכים לקוביות
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 עגבנייה
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- שורים את השעועית במים למשך לילה.
- מסננים את השעועית ממי השרייה. שמים בסיר ומכסים בהרבה מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד ריכוך, כשעה-שעה וחצי.
- מחממים את השמן בסיר נפרד. מוסיפים את הבצל, הגמבה והסלרי ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום והעגבנייה ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות.
- מוסיפים את השעועית המבושלת עם נוזלי הבישול לסיר הירקות, מביאים הכל יחד לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.
- מכבים את להבת הכיריים ומעבדים את המרק למחית חלקה במוט ריסוק ידני - או מעבירים למעבד המזון או לבלנדר ומעבדים למחית. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.
רגע, ואיך אפשר לחסוך המון זמן?
- מבשלים בסיר לחץ, ואז מכינים הכל בשלב אחד: מטגנים את הירקות בסיר הלחץ, מוסיפים את השעועית, מכסים בכמות כפולה של מים ומבשלים עד ריכוך, כשעה.