שימו לב, מתחילים את ההכנה ערב לפני הבישול, בשריית השעועית במים למשך לילה.

 

מרכיבים (4-6 מנות)

  • 500 גרם שעועית אדומה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול סגול, קלוף וחתוך לקוביות
  • ‭1/2‬ גמבה אדומה, או פלפל אדום, חתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 עגבנייה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה

  1. שורים את השעועית במים למשך לילה.
  2. מסננים את השעועית ממי השרייה. שמים בסיר ומכסים בהרבה מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד ריכוך, כשעה-שעה וחצי.
  3. מחממים את השמן בסיר נפרד. מוסיפים את הבצל, הגמבה והסלרי ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום והעגבנייה ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את השעועית המבושלת עם נוזלי הבישול לסיר הירקות, מביאים הכל יחד לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.
  5. מכבים את להבת הכיריים ומעבדים את המרק למחית חלקה במוט ריסוק ידני - או מעבירים למעבד המזון או לבלנדר ומעבדים למחית. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

 

רגע, ואיך אפשר לחסוך המון זמן?

  • מבשלים בסיר לחץ, ואז מכינים הכל בשלב אחד: מטגנים את הירקות בסיר הלחץ, מוסיפים את השעועית, מכסים בכמות כפולה של מים ומבשלים עד ריכוך, כשעה.