בפיגמנט הירוק, שמופיע בין השאר בעשבי תיבול, במלפפונים ובברוקולי יש כלורופיל, לוטאין וסולפוראן - המגינים מפני נזקי שמש ומחלות עיניים כמו קטרקט. המתכון פשוט ומהיר להכנה ואפשר להשתמש גם בירקות ירוקים אחרים.
מרכיבים (4־6 מנות)
-
-
3 כפות שמן זית
-
1 מקל קינמון
-
1 בצל בינוני קצוץ
-
1 כוס שעועית ירוקה (רצוי שעועית ירוקה שטוחה), חתוכה לחתיכות דקות
-
1 כוס בורגול בינוני או דק
-
1 כפית מלח
-
1 קישוא כהה, חצוי לאורך וחצוי שוב, פרוס עבה
-
1 כוס ברוקוליני קצוץ (או פרחי ברוקולי מפורקים)
-
1 כוס אספרגוס חתוך לחתיכות של 2 1/2 ס"מ
אופן ההכנה
-
מחממים שמן בסיר כבד על אש בינונית־גבוהה. מוסיפים את מקל הקינמון ובוחשים 10 שניות.
-
מוסיפים את הבצל ומטגנים בבחישה 2 דקות או עד שהבצל משחים בקצוות.
-
בוחשים פנימה שעועית ירוקה, בורגול ומלח ומטגנים תוך בחישה 3 דקות.
-
יוצקים פנימה מים, בוחשים ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
-
מניחים קישוא, ברוקוליני ואספרגוס מעל התבשיל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
-
מורידים מהאש, שמים מגבת מטבח בין הסיר למכסה ומעמידים בצד 5־6 דקות עד שהירקות מוכנים אך צבעם נותר עז.
ערכים תזונתיים
-
למנה אחת (1/5 מהכמות):204 קלוריות, 6 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 29 גרם פחמימות