
אין לכם תנור? אפשר להכין במחבת פיצה מעולה. (צילום: אפרת סיאצ'י)
פיצה מהירה במחבת
מרכיבים
3 פיצות בקוטר של כ-25 ס"מ
לבצק
- 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפיות שטוחות סוכר
- 2/3 כוס (160 מ"ל) מים חמימים
- 2 כפות שמן זית
- 2/3 כפית מלח
לרוטב
- 1/2 כוס (120 מ"ל) עגבניות מרוסקות
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 6-5 עלי בזיליקום, קצוצים דק
לציפוי
- כ-300 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
- תוספות לפי הטעם: פרוסות זיתים ירוקים או שחורים, עגבניות חתוכות, בצל חתוך, פטריות פרוסות, גרעיני תירס וכדומה
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים בעזרת כף את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המים החמימים ומערבבים עד לאיחוד המרכיבים.
- מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף לו מעט מים בהדרגה). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח כ-10 דקות.
- הרוטב: מערבבים בקערית את מרכיביו.
- מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר המחבת ובעובי של 4-3 מ"מ (כדי שהעבודה עם הבצק תהיה נוחה יותר, מומלץ לרדד אותו על נייר אפיה ולקמח את המערוך).
- מחממים על אש בינונית-גבוהה מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מברישים בשמן ומניחים בה את הבצק. מכסים ומחממים במשך כ-2 דקות.
- הציפוי: הופכים בזהירות את הבצק ומנמיכים לאש נמוכה. מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה ואת התוספות. מכסים ומחממים 7-5 דקות, עד שהגבינה מותכת והבצק מוכן.
פיצה על בסיס חציל קלוי

כי כולם יודעים שהחלק הכי טעים הוא הציפוי(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-6 יחידות
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 5 עגבניות טריות, מרוסקות (או שימורים של עגבניות מרוסקות)
- 4 שיני שום, כתושות
- 3-2 כפות גדושות רסק עגבניות
- עלי בזיליקום טרי
- 1 כפית סוכר
- אורגנו מיובש
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור
לפיצה
- 1 חציל גדול, קלוף ופרוס לאורכו בעובי 1.5 ס"מ
- שמן זית, להברשה
- מלח
- גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
אופן הכנה
- הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות וקורט מלח, מערבבים ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מן האש ומצננים.
- הפיצה: מניחים את פרוסות החציל על מגש, ממליחים משני הצדדים ומניחים לעמוד כ-רבע שעה. מנגבים בנייר סופג.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ממליחים מעט ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. אופים 20 דקות, מוציאים, הופכים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור, מורחים כל פרוסת חציל ברוטב פיצה, מפזרים גבינה צהובה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת ומזהיבה.
פיצה מקמח מלא, ללא שמרים

פיצה מקמח מלא, ללא שמרים(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
פיצה אישית גדולה
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח מלא
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח שיפון
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/3 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 5 כפות מים
- רוטב עגבניות מוכן
- גבינה צהובה דלת שומן מגוררת
- עלי בזיליקום טריים (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את המלח, השמן והמים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול דק. מניחים בתבנית ואופים במשך 10 דקות.
- מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים על רשת התנור. מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה צהובה ואופים 15-10 דקות נוספות.
פשטידות פסטה קטנטנות בטעם פיצה

ניצול אופטימלי של שאריות פסטה מאתמול(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
6-4 מאפים בתבנית שקעים
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) פסטה מבושלת (אני השתמשתי בספגטי, אבל כל סוג יתאים)
- 1 ביצה
- 1 כף שמן זית
- 1 כף גדושה קטשופ
- 1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 2 כפות זיתים קצוצים
- מעט אורגנו או בזיליקום יבש (לא חייבים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
- מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית.
- אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
סמבוסק פיצה

משולשי פיצה אבל לא כמו שחשבתם(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
8 יחידות
לבצק
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן או קמח לחם
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמימים
- 4 כפות (40 מ"ל) שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
למילוי
- רוטב פיצה ביתי/קנוי
- גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
- פרוסות זיתים ירוקים
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר בקערת מיקסר. מוסיפים את המים ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 4-3 דקות. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מים.
- מפזרים מעל הבצק את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 5-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשניים. כל חצי מחלקים לארבעה חלקים ומכדררים אותם, כך שבסופו של דבר יש לנו 8 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של 3 מ"מ.
- המילוי: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מורחים במרכז כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה. השאירו שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור את המאפה. מפזרים כשתי כפות גבינה ו-1/2 כף זיתים וסוגרים למשולש. מהדקים היטב וצובטים את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.
- הציפוי: מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מניחים להפתחה שנייה ל 12-10 דקות.
- אופים כ-35 דקות, עד להזהבה.
פיצה עם בצק מוצרלה נטול גלוטן

פיצה עם בצק מוצרלה(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
פיצה אחת בקוטר 25 ס"מ
לבצק
- 200 גרם (כ-2 כוסות) גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 ביצה
- 40 גרם (1/3 כוס) קמח שקדים
לרוטב
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף עגבניות מרוסקות משומרות
- 1 שן שום, כתושה
- מלח
- אורגנו מיובש
לציפוי
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- עלי בזיליקום טרי
אופן הכנה
- הבצק: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את גבינת המוצרלה בקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל, מכניסים אותה לתוכו ומפעילים 40-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מניחים למוצרלה להצטנן כחצי דקה, מוסיפים את הביצה ואת קמח השקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שמים את הבצק בתבנית ומשטחים אותו בידיים לעיגול. אם הבצק דביק, אפשר להרטיב את הידיים.
- אופים את הבצק כ-5 דקות, עד שהוא מתייצב. מוציאים ומצננים כדקה לפני הציפוי.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לאיחוד ומורחים על הבצק האפוי.
- מפזרים מעל את המוצרלה ואת עלי הבזיליקום ואופים כ-12 דקות בתנור עד להזהבה.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

הילדים מעדיפים פסטה? נסו תבשיל אטריות מהיר עם עוף