לידיעת המכורים לפיצה: קיימות שש דרכים מהירות להכין אותה לבד בבית

גם אם התנור שלכם מקולקל כבר שנה, אתם נמנעים מגלוטן או שאתם שונאים לעבוד עם שמרים ואין לכם טיפת סבלנות לכל ההתפחות האלה - יש כאן מתכון בשבילכם

אפרת סיאצ'י

|

25.11.20 | 08:58

אין לכם תנור? אפשר להכין במחבת פיצה מעולה. (צילום: אפרת סיאצ'י)
אין לכם תנור? אפשר להכין במחבת פיצה מעולה. (צילום: אפרת סיאצ'י)

פיצה מהירה במחבת

 

מרכיבים

3 פיצות בקוטר של כ-25 ס"מ

 

לבצק

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות שטוחות סוכר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2/3 כפית מלח

 

לרוטב

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 6-5 עלי בזיליקום, קצוצים דק

 

לציפוי

  • כ-300 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
  • תוספות לפי הטעם: פרוסות זיתים ירוקים או שחורים, עגבניות חתוכות, בצל חתוך, פטריות פרוסות, גרעיני תירס וכדומה

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים בעזרת כף את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המים החמימים ומערבבים עד לאיחוד המרכיבים.
  2. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר, יש להוסיף לו מעט מים בהדרגה). מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח כ-10 דקות.
  3. הרוטב: מערבבים בקערית את מרכיביו.
  4. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר המחבת ובעובי של 4-3 מ"מ (כדי שהעבודה עם הבצק תהיה נוחה יותר, מומלץ לרדד אותו על נייר אפיה ולקמח את המערוך).
  5. מחממים על אש בינונית-גבוהה מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מברישים בשמן ומניחים בה את הבצק. מכסים ומחממים במשך כ-2 דקות.
  6. הציפוי: הופכים בזהירות את הבצק ומנמיכים לאש נמוכה. מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה ואת התוספות. מכסים ומחממים 7-5 דקות, עד שהגבינה מותכת והבצק מוכן.

 

 

פיצה על בסיס חציל קלוי

 

כי כולם יודעים שהחלק הכי טעים הוא הציפוי (צילום: אפרת סיאצ'י)
    כי כולם יודעים שהחלק הכי טעים הוא הציפוי(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    כ-6 יחידות

     

    לרוטב

    • 2 כפות שמן זית
    • 5 עגבניות טריות, מרוסקות (או שימורים של עגבניות מרוסקות)
    • 4 שיני שום, כתושות
    • 3-2 כפות גדושות רסק עגבניות
    • עלי בזיליקום טרי
    • 1 כפית סוכר
    • אורגנו מיובש
    • 1 כפית מלח
    • פלפל שחור

     

    לפיצה

    • 1 חציל גדול, קלוף ופרוס לאורכו בעובי 1.5 ס"מ
    • שמן זית, להברשה
    • מלח
    • גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

     

    אופן הכנה

    1. הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות וקורט מלח, מערבבים ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מן האש ומצננים.
    2. הפיצה: מניחים את פרוסות החציל על מגש, ממליחים משני הצדדים ומניחים לעמוד כ-רבע שעה. מנגבים בנייר סופג.
    3. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    4. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ממליחים מעט ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. אופים 20 דקות, מוציאים, הופכים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
    5. מוציאים מהתנור, מורחים כל פרוסת חציל ברוטב פיצה, מפזרים גבינה צהובה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מותכת ומזהיבה.

     

     

    פיצה מקמח מלא, ללא שמרים

     

    פיצה מקמח מלא, ללא שמרים (צילום: אפרת סיאצ'י)
      פיצה מקמח מלא, ללא שמרים(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      פיצה אישית גדולה

       

      • 1/2 כוס (60 גרם) קמח מלא
      • 1/2 כוס (60 גרם) קמח שיפון
      • 1/4 כפית אבקת אפייה
      • 1/3 כפית מלח
      • 3 כפות שמן זית
      • 5 כפות מים
      • רוטב עגבניות מוכן
      • גבינה צהובה דלת שומן מגוררת
      • עלי בזיליקום טריים (לא חובה)

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את המלח, השמן והמים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
      3. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול דק. מניחים בתבנית ואופים במשך 10 דקות.
      4. מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים על רשת התנור. מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה צהובה ואופים 15-10 דקות נוספות.

       

       

      פשטידות פסטה קטנטנות בטעם פיצה

       

      ניצול אופטימלי של שאריות פסטה מאתמול (צילום: אפרת סיאצ'י)
        ניצול אופטימלי של שאריות פסטה מאתמול(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        מרכיבים

        6-4 מאפים בתבנית שקעים

         

        • 1/2 1 כוסות (150 גרם) פסטה מבושלת (אני השתמשתי בספגטי, אבל כל סוג יתאים)
        • 1 ביצה
        • 1 כף שמן זית
        • 1 כף גדושה קטשופ
        • 1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
        • 2 כפות זיתים קצוצים
        • מעט אורגנו או בזיליקום יבש (לא חייבים)

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
        2. מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית.
        3. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.

         

         

        סמבוסק פיצה

         

        משולשי פיצה אבל לא כמו שחשבתם (צילום: אפרת סיאצ'י)
          משולשי פיצה אבל לא כמו שחשבתם(צילום: אפרת סיאצ'י)

           

          מרכיבים 

          8 יחידות

           

          לבצק

          • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן או קמח לחם
          • 1 כפית שמרים יבשים
          • 1 כפית סוכר
          • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמימים
          • 4 כפות (40 מ"ל) שמן
          • 1 כפית שטוחה מלח

           

          למילוי

          • רוטב פיצה ביתי/קנוי
          • גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
          • פרוסות זיתים ירוקים

           

          לציפוי 

          • 1 ביצה טרופה
          • שומשום

           

          אופן ההכנה

          1. הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר בקערת מיקסר. מוסיפים את המים ומערבבים במשך דקה.
          2. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 4-3 דקות. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מים.
          3. מפזרים מעל הבצק את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 5-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
          4. מחלקים את הבצק לשניים. כל חצי מחלקים לארבעה חלקים ומכדררים אותם, כך שבסופו של דבר יש לנו 8 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של 3 מ"מ.
          5. המילוי: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
          6. מורחים במרכז כל עיגול כחצי כף רוטב פיצה. השאירו שוליים נקיים כדי שיהיה קל לסגור את המאפה. מפזרים כשתי כפות גבינה ו-1/2 כף זיתים וסוגרים למשולש. מהדקים היטב וצובטים את הקצוות כדי שלא יפתחו בזמן האפיה.
          7. הציפוי: מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מניחים להפתחה שנייה ל 12-10 דקות.
          8. אופים כ-35 דקות, עד להזהבה.

           

           

          פיצה עם בצק מוצרלה נטול גלוטן

           

          פיצה עם בצק מוצרלה (צילום: אפרת סיאצ'י)
            פיצה עם בצק מוצרלה(צילום: אפרת סיאצ'י)

             

            מרכיבים

            פיצה אחת בקוטר 25 ס"מ

             

            לבצק

            • 200 גרם (כ-2 כוסות) גבינת מוצרלה מגורדת
            • 1 ביצה
            • 40 גרם (1/3 כוס) קמח שקדים

             

            לרוטב

            • 1 כף רסק עגבניות
            • 1 כף עגבניות מרוסקות משומרות
            • 1 שן שום, כתושה
            • מלח
            • אורגנו מיובש

             

            לציפוי

            • 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
            • עלי בזיליקום טרי

             

            אופן הכנה

            1. הבצק: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
            2. שמים את גבינת המוצרלה בקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל, מכניסים אותה לתוכו ומפעילים 40-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
            3. מניחים למוצרלה להצטנן כחצי דקה, מוסיפים את הביצה ואת קמח השקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
            4. שמים את הבצק בתבנית ומשטחים אותו בידיים לעיגול. אם הבצק דביק, אפשר להרטיב את הידיים.
            5. אופים את הבצק כ-5 דקות, עד שהוא מתייצב. מוציאים ומצננים כדקה לפני הציפוי.
            6. הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לאיחוד ומורחים על הבצק האפוי.
            7. מפזרים מעל את המוצרלה ואת עלי הבזיליקום ואופים כ-12 דקות בתנור עד להזהבה.

             

             

            עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

             

              הילדים מעדיפים פסטה? נסו תבשיל אטריות מהיר עם עוף

               

              לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת סיאצ'י)
              לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת סיאצ'י)

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              מתכון מהיר
              כשר חלבי
              דרגת קושי קלה
              דירוג הגולשים (1 מדרגים)
              לחצו על הלבבות כדי לדרג