פלייסטיישן ניצחה את הטיוב, ולונדון הפכה לזירת משחקים זוהרת
ההברקה השיווקית שליוותה את השקתה של קונסולת המשחק יצאה ממסגרת שלטי החוצות הסטנדרטיים, עם סמלים ניאוניים ושמות חדשים לתחנות הרכבת התחתית



קמפיין הבזק שליווה בסוף השבוע האחרון את השקת הקונסולה החדשה של סוני-פלייסטיישן הוא רעיון פשוט ומבריק, שיוצא ממסגרת שלטי החוצות הסטנדרטיים. במבצע לילי הוחלפו השלטים המסמנים את הכניסות לתחנת הרכבת התחתית המפורסמת ברחוב אוקספורד (Oxford Circus) בסמלי הקונסולה, המוכרים לכל שחקן – ריבוע סגול, משולש ירוק, איקס כחול ועיגול אדום. כמהלך משלים ומאחד, נעטפו מנהרות הרכבת במעבה האדמה בשלטים שבהם מופיעים ארבעת הסימנים יחד.
זהו שיתוף פעולה של חברת סוני, TFL (המפעילה את רשת הרכבות), ו-AJ Wells&Sons, סטודיו בריטי שמתמחה בשילוט. הרעיון היה לקדם את הקונסולה החדשה בלי להשתמש בלוגו של סוני, אלא רק באמצעות ארבעת הסמלים הגרפיים הפשוטים, שהפכו מזמן לסימני ההיכר של המותג.
הלוגו האיקוני של הטיוב הבריטית – עיגול אדום שאותו מפלח פס כחול עם שם התחנה – הושאר כפי שהוא, ללא כל מניפולציה, כבסיס מקשר. בשלוש הכניסות האחרות סביב הצומת הוחלף הלוגו בניאונים זוהרים בצורת איקס, ריבוע ומשולש. ההקשר נשתל היטב בתודעה: מעתה, לוגו הרכבת התחתית יזכיר לרבים את סמלי הפלייסטיישן – שיווק סאבלימינלי (תת-ספי) במיטבו.


בנוסף להחלפת השלטים שונו שמות של תחנות ברחבי העיר לשמותיהם של משחקי דגל. Mile End station הפכה ל-Miles Morales, Lancaster Gate הפכה ל-Ratchet and Clankaster Gate, תחנת Seven Sisters קיבלה את השם Gran Turismo 7 Sisters ותחנת West Ham שינתה את עורה ל-Horizon Forbidden West Ham. השלטים הזוהרים בכיכר אוקספורד אמנם ירדו אחרי 48 שעות (לא כדאי להתעסק עם הלונדונים השמרנים), אך השמות המשחקיים של התחנות יישארו שם עד ה-16 דצמבר.
זו אינה הפעם הראשונה ש-TFL מעמידה את תחנות הרכבת שלה בשירות מחלקות השיווק התאגידיות. בשנת 2017 עשתה זאת עבור אמזון, וב-2015 עבור מרתון לונדון. הפעם זכה המהלך לשבחים מקצועיים ולצונאמי של ציוצים וציטוטים ברשתות החברתיות, על אף העיתוי: רוב תושבי הבירה המלכותית מסתגרים בבתיהם ונמנעים מנסיעה ברכבת התחתית.
