סיר גדול שיש בו הכול: כדורי בשר
עם אורז, מבושלים ברוטב חמצמץ

רוטב אדום - כבודו במקומו מונח. אבל אם פתאום יבוא לכם לגוון ועל הדרך להרוויח את כל אבות המזון במנה אחת, נסו את המתכון הזה עם לחם טרי ומזג אוויר קריר בצד

ילנה ויינברג

|

23.11.20 | 09:02

סיר גדול שיש בול הכול: כדורי בשר עם אורז מבושלים ברוטב חמצמץ (צילום: ילנה ויינברג)
סיר גדול שיש בול הכול: כדורי בשר עם אורז מבושלים ברוטב חמצמץ (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

8-6 מנות

 

לקציצות

  • שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 כוסות אורז לבן מבושל, קר
  • 1 ביצה
  • 1 כף כמון, טחון
  • 1 כפית שטוחה פלפל
  • 1 כף שטוחה מלח

 

לרוטב

  • 1 כרשה, פרוסה לקוביות גדולות
  • 2 גזרים, קלופים קצוצים דק
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כף כמון, טחון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 חבילה של תרד, קייל או מכפילים את הכמות של המנגולד
  • 1 חבילה גדולה של עלי מנגולד, רק החלק הירוק, שטוף וקצוץ גס
  • 1 כוס יין לבן יבש או מיץ מחצי לימון עסיסי במיוחד
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מחממים שמן בסיר רחב וגדול מאוד. מטגנים בו את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא מתחיל להשחים. מכבים את האש ומעבירים 3/4 מהכמות של הבצל לקערה גדולה. את יתרת הבצל עם השמן משאירים בסיר.
  2. מוסיפים לקערה את הבשר, האורז, הביצה, הכמון, הפלפל והמלח, מערבבים לתערובת אחידה ומניחים בצד.
  3. הרוטב: מחממים את הבצל שטיגנו בסיר הגדול. מוסיפים את הכרשה, מערבבים ומטגנים כ-4 דקות, עד שהכרשה מתרככת מעט. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-4 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים. הבצל יתסוס מעט והריח ישתנה. מוסיפים את הפלפל, הכמון והמלח ומערבבים.
  5. מוסיפים את העלים הקצוצים ומאדים עד שהם מאבדים מנפחם, כ-5 דקות. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים שתי דקות, עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. אם משתמשים במיץ לימון, פשוט מוסיפים מים רותחים ומיץ, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול - הרוטב אמור להיות מספיק מלוח וחמצמץ.
  6. מרטיבים את הידיים, יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים בסיר. כשמסיימים מסובבים את הסיר, כדי שהכדורים יתכסו ברוטב. הרוטב לא אמור לכסות לגמרי את הקציצות. מוסיפים מעל את הבצל הירוק הקצוץ ומבשלים 40-30 דקות ללא כיסוי על אש בינונית-קטנה, מסובבים את הסיר מדי פעם.

 

 

מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה

 

    מחפשים עוד מתכון עם בשר? קבלו תבשיל בקר עם תפוחי אדמה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג