תבשיל קלאסי פשוט עם כמה טוויסטים שמקפיצים את הטעם (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
10-8 מנות
- 1.5 ק"ג בשר כתף, פרוס לקוביות גדולות
- שמן
- 1 כפית טימין יבש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים גדולים, פרוסים גס
- שיניים מראש שום אחד
- 1/2 ליטר בירה שאוהבים
- 4 ענפי טימין טרי או 1/2 כפית טימין יבש
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 ק"ג תפוחי אדמה לבישול, קלופים ופרוסים גס
- 3 גזרים, קלופים ופרוסים גס
- חופן שמיר טרי, קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את קוביות הבשר בתבנית, יוצקים מהשמן, מוסיפים את הטימין והפלפל ומערבבים עד לציפוי אחיד. מסדרים בשכבה אחידה וצולים בתנור כרגע שעה, עד להשחמה. מוציאים ושומרים בצד.
- מחממים שמן בסיר, מטגנים בו את הבצל עד שהוא משחים בקצוות. מוסיפים את השום ומטכגנים כחמש דקות נוספות. מוסיפים את הבירה ומערבבים. מבשלים כחמש דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. אם משתמשים בסיר לחץ (מומלץ ביותר) סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה. אם מבשלים בסיר רגיל, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים שעתיים-שלוש שעות ברתיחה עדינה. בודקים מדי פעם אם יש מספיק נוזלים בסיר, מוסיפים מים בעת הצורך ומערבבים. הבשר צריך להיות רך אך עדיין לא להתפרק.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והגזרים ביחד עם המלח, הפלפל והטימין. מוסיפים נוזלים כמעט עד לגובה התבשיל, מערבבים ומבשלים כ-40 דקות, ללא כיסוי על אש בינונית או עד שתפוחי האדמה מוכנים ורכים.
- מפזרים שמיר טרי קצוץ ומגישים חם.
מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה
לא בא לכם לחכות? יש מתכונים מהירים עם טונה וטורטיות