מרסי בוקו: תבשיל אוסובוקו סתווי
עם קוביות דלעת, פטריות ושמיר טרי

תדמיינו רגע שאתם בבקתה ביער, בחוץ קר ואתם מתיישבים לשולחן שעליו סיר תבשיל משובח. אז את אירופה לא הצלחנו לסדר לכם, אבל את המתכון של התבשיל דווקא כן

ילנה ויינברג

|

29.10.20 | 10:20

כבר הגיע הזמן לתבשילים? אנחנו חושבים שכן - אוסובוקו עם דלעת (צילום: ילנה ויינברג)
כבר הגיע הזמן לתבשילים? אנחנו חושבים שכן - אוסובוקו עם דלעת (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

8-6 מנות

 

לבשר

  • 1/2 1 ק"ג נתחי אוסובוקו מפורקים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית טימין יבש
  • פלפל שחור גרוס

 

לתבשיל

  • שמן זית
  • בצל גדול, קצוץ גס
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 2 גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים גס
  • כרשה, קצוצה גס
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • פלפל ירוק חריף, שלם (לא חייבים)
  • מלח
  • 250 גרם (סלסלה אחת) פטריות טריות, קצוצות גס
  • 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • שמיר טרי קצוץ (לא חייבים)

 

אופן ההכנה

  1. הבשר: מחממים את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה, במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2.  שוטפים ומייבשים היטב את נתחי הבשר, מניחים אותם בתבנית. יוצקים את שמן הזית, בוזקים טימין ופלפל שחור ומערבבים עד שנתחי הבשר מצופים בתבלינים ובשמן. מסדרים בשכבה אחת ומכניסים לתנור לרבע שעה, עד שהם משחימים מלמעלה.
  3. התבשיל: מחממים שמן זית בסיר גדול עם תחתית עבה. מוסיפים את הבצל ואת שיני השום ומערבבים. מטגנים על אש גבוהה כ-5 דקות ומוסיפים את הסלרי ואת הכרשה. מרתיחים מים בקומקום. מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות.
  4. מעבירים את נתחי הבשר הצלויים לתוך הסיר, נפטרים מהנוזלים שנותרו בתבנית, מוסיפים גרגירי פלפל אנגלי ופלפל חריף שלם ומערבבים. יוצקים מים רותחים לכיסוי הבשר ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים (תלוי כמה רך אתם אוהבים את הבשר שלכם), ללא כיסוי על אש בינונית. אם הנוזלים מצטמצמים מהר מידי, אפשר להוסיף מעט מים רותחים לתבשיל.
  5. כאשר הבשר מתרכך למידה הרצויה, מוסיפים את המלח, את הפטריות ואת הדלעת. מערבבים ומבשלים כחצי שעה נוספת. בסוף הבישול מוסיפים את השמיר ומגישים.

 

 

מתכונים נוספים של ילנה ויינברג אפשר למצוא בבלוג שלה

 

    מעדיפים משהו קלאסי? נסו תבשיל בשר ותפוחי אדמה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג