האורח המושלם לסופשבוע: קראנץ שוקולד לפי המתכון של בוטיק סנטרל

אתם תגידו שיותר פשוט ללכת ולקנות או לחלופין שלא תדליקו את התנור עבור מאפה נטול חמאה, אנחנו נענה כי את תחושת הסיפוק מהמאפה הזה לא תמצאו בשום מקום

עופר גל

|

29.10.20 | 07:29

יש אורח מתאים יותר לארוחת שבת? קראנצ' נוגט (צילום: טל סיון ציפורין)
יש אורח מתאים יותר לארוחת שבת? קראנצ' נוגט (צילום: טל סיון ציפורין)

* שימו לב כי מדובר במאפה שהותאם לטבעונים ולכן אינו מכיל חמאה, ואף על פי כן הוא עשיר בטעמים ונהדר בפני עצמו.

 

מרכיבים

2 עוגות בתבנית אנגליש קייק

 

לבצק

  • 2 גרם שמרים
  • 35 גרם סוכר לבן
  • 100 מ"ל מים
  • 300 גרם קמח לבן
  • 4 גרם מלח
  • 25 גרם חמאת שקדים מולבנים
  • 50 מ"ל שמנת צמחית
  • 40 גרם מרגרינה (מחמאה) + 160 גרם מרגרינה (לקיפולים)

 

למילוי השוקולד

  • 50 מ"ל שמנת צמחית
  • 50 מ"ל מים
  • 45 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 400 גרם ממרח שוקולד
  • 25 גרם אבקת סוכר
  • 7 גרם קורנפלור
  • 120 גרם מחית נוגט

 

לסירופ

  • 50 גרם סוכר
  • 50 מ"ל מים

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: ממיסים את השמרים והסוכר במים.
  2. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים למיקסר את תערובת השמרים ולשים 2 דקות במהירות בינונית-נמוכה. מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק (למעט המרגרינה שנועדה לקיפולים) ולשים 10 דקות במהירות גבוהה. מוציאים את הבצק, מעצבים לכדור, מכסים במגבת ומניחים בצד השולחן למנוחה של חצי שעה.
  3. פורסים את המרגרינה (שנועדה לקיפולים) לקוביות ולשים אותה בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות בינונית, עד קבלת מרקם קרמי ואחיד. מוצאים את המרגרינה על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ובעזרת הידיים מעצבים אותה לריבוע בגודל 20X20 ס"מ. שומרים במקרר.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בגודל 40X40 ס"מ. יש להתחיל לרדד מהמרכז של הבצק כלפי ראש השולחן, לצד ימין, לצד שמאל, ומהמרכז למטה.
  5. מוציאים את ריבוע המרגרינה מהמקרר ומניחים במרכז הבצק. סוגרים את ארבעת קצוות הבצק, כמו מעטפה על המרגרינה ומוודאים שהבצק עוטף היטב את כולה. מרדדים את מעטפת הבצק לעלה באורך של 80 ס"מ.
  6. מקפלים את השליש העליון של הבצק על השליש המרכזי. מקפלים את השליש התחתון על שני השלישי שבמרכז. מסובבים את הבצק כך שפתח הקיפול יהיה בצד ומרדדים ומקפלים באופן זהה, פעם נוספת. מכסים ומניחים למשך שעתיים במקרר.
  7. מרדדים ומקפלים את הבצק פעמיים נוספות. מניחים את הבצק למנוחה של שעתיים נוספות (ועדיף למשל הלילה).
  8. המילוי: מרתיחים את השמנת ואת המים ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עם מטרפה עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את ממרח השוקולד, אבקת הסוכר והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים כשעה.
  9. מרפדים תבניות בניירות אפייה. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60X40 ס"מ. מורחים שכבה אחידה של המילוי על כל הבצק. מפזרים את מחית הנוגט באופן שווה ומגלגלים לגליל ארוך תוך כדי מתיחת הבצק. חוצים את הגליל לשתי עוגות.
  10. חותכים כל עוגה לאורך וקולעים את החצאים לבורג. מניחים את העוגות בתבניות אפייה. מתפיחים את עוגות שעה.
  11. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  12. אופים את העוגות כ-35 דקות, עד שהבצק משחים. מצננים כרבע שעה.
  13. הסירופ: מרתיחים את המים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מבשלים עד להמסת הסוכר ומכבים את האש. מזלפים את הסירופ החם על העוגות בסיום האפייה.

 

 

עופר גל הוא שף פטסרי ראשי של בוטיק סנטרל

 

    עוד מאפה קלאסי - כמו בקונדיטוריה: שטרודל תפוחים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אייל קרן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אייל קרן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי גבוהה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג