
מה זה משנה מי באמת המציא אותו - הנקודה החשובה היא שהוא אחד הטעימים: שטרודל תפוחים (צילום: אייל קרן)
מרכיבים
2 עוגות
למלית
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1.5 ק"ג תפוחי עץ גרנד סמיט, קלופים ופרוסים לקוביות
- 5 גרם קינמון, טחון
- 3 מקלות ווניל חצויים לאורך
- 100 גרם ריבת גויאבה
להרכבה
- 1 חבילת בצק פילו, מופשרת לפי הוראות היצרן
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 40 גרם צימוקים
- 50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- המלית: שמים את הסוכר בסיר גדול ומחממים עד להמסה. כשהסוכר נמס ומקבל גוון חום בהיר, מוסיפים בזהירות את החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד לציפוי. מוסיפים את הקינמון ואת מקלות הווניל ומבשלים 10 דקות. מכבים את האש ומצננים. מוסיפים את הריבה, מערבבים ושומרים בצד.
- ההרכבה: מניחים דף פילו על משטח העבודה (את היתר מכסים, למניעת התייבשות) ומברישים אותו בחמאה. מניחים עליו עלה פילו נוסף, מברישים בחמאה ומסיימים בעלה שלישי.
- מניחים מחצית מכמות המלית בשליש התחתון של העלים, מפזרים צימוקים ומגלגלים לכדי גלילה מהודקת. סוגרים את הקצוות כדי שהמלית לא תברח, מורחים בחמאה ומקפיאים לפחות לשעה. חוזרים על התהליך עם מחצית המלית השנייה.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את השטרודל הקפוא, מניחים בתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים ומעלים את הטמפרטורה של התנור ל-200 מעלות. מפדרים את השטרודל בנדיבות באבקת סוכר ומחזירים לתנור ל-4 דקות נוספות, עד שסוכר נמס והשטרודל מקבל גוון קרמלי מבריק. מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
עופר גל הוא שף פטיסרי ראשי של בוטיק סנטרל

אוהבים אתגרי אפייה? נסו קיש גבינת עזים ואנטיפסטי