כולם כרוכים אחריו: שטרודל תפוחי עץ, מבושם בריבת גויאבות

לא צריך תירוץ מיוחד כדי להכין את המאפה הנפלא הזה, אבל במקרה ואתם צריכים להשקיט את המצפון (כי בכל זאת אלה 300 גרם חמאה) היום זה יום כרוכית התפוחים

עופר גל

|

17.06.20 08:48

לשימוש הכתבה בלבד אוכל שטרודל תפוחים בוטיק סנטרל
לשימוש הכתבה בלבד אוכל שטרודל תפוחים בוטיק סנטרל (מה זה משנה מי באמת המציא אותו - הנקודה החשובה היא שהוא אחד הטעימים: שטרודל תפוחים)

מרכיבים

2 עוגות

 

למלית

  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1.5 ק"ג תפוחי עץ גרנד סמיט, קלופים ופרוסים לקוביות
  • 5 גרם קינמון, טחון
  • 3 מקלות ווניל חצויים לאורך
  • 100 גרם ריבת גויאבה

 

להרכבה

  • 1 חבילת בצק פילו, מופשרת לפי הוראות היצרן 
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 40 גרם צימוקים
  • 50 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. המלית: שמים את הסוכר בסיר גדול ומחממים עד להמסה. כשהסוכר נמס ומקבל גוון חום בהיר, מוסיפים בזהירות את החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד לציפוי. מוסיפים את הקינמון ואת מקלות הווניל ומבשלים 10 דקות. מכבים את האש ומצננים. מוסיפים את הריבה, מערבבים ושומרים בצד.
  3. ההרכבה: מניחים דף פילו על משטח העבודה (את היתר מכסים, למניעת התייבשות) ומברישים אותו בחמאה. מניחים עליו עלה פילו נוסף, מברישים בחמאה ומסיימים בעלה שלישי.
  4. מניחים מחצית מכמות המלית בשליש התחתון של העלים, מפזרים צימוקים ומגלגלים לכדי גלילה מהודקת. סוגרים את הקצוות כדי שהמלית לא תברח, מורחים בחמאה ומקפיאים לפחות לשעה. חוזרים על התהליך עם מחצית המלית השנייה.
  5. מחממים את התנור ל-160 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  6. מוציאים את השטרודל הקפוא, מניחים בתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  7. מוציאים ומעלים את הטמפרטורה של התנור ל-200 מעלות. מפדרים את השטרודל בנדיבות באבקת סוכר ומחזירים לתנור ל-4 דקות נוספות, עד שסוכר נמס והשטרודל מקבל גוון קרמלי מבריק. מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

עופר גל הוא שף פטיסרי ראשי של בוטיק סנטרל

 

אוהבים אתגרי אפייה? נסו קיש גבינת עזים ואנטיפסטי

 

צילום: טל סיון ציפורין
אוכל קיש גבינה וירקות בוטיק סנטרל (צילום: טל סיון ציפורין)

 

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד