
הפעם הדלעת גנבה את ההצגה: לחם מתובל וריחני שיכניס אתכם לאגדה (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
כיכר אחת / 15 פרוסות, 130 קלוריות לפרוסה
לבצק
- 400 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
- 50 גרם שמרים טריים (1 קובייה או שקית) או 22 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
- רבע כוס חלב או מים פושרים
- 1 כפית דבש
- 1 ביצה
- 1 כף שמן
- רבע כוס סוכר חום
- 2 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן (מומלץ להשתמש בקמח לאפיית לחם)
- 1 כוסות קמח מלא או כוסמין מלא (מומלץ להשתמש בקמח לאפיית לחם)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית קינמון טחון או תערובת תבלינים מיוחדת ללחם דלעת או ללחם ג'ינגי'ר (בדרך כלל ניתן לרכוש בחנויות בחו"ל)
- 30 גרם גרעיני דלעת
לעיצוב
- 2 מטר חוט קשירה המתאים לאפייה
- 1 מקל קינמון, שלם
- ביצה טרופה
- גרעיני דלעת

שלבי הכנת הלחם. מתחילים מצד ימין למעלה(צילום: ליאורה חוברה)
אופן ההכנה
- הבצק: מבשלים את הדלעת עד לריכוך. מסננים, סוחטים היטב מעודפי נוזלים ומצננים. חשוב מאוד שלא ישארו נוזלים במחית הדלעת.
- בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב והדבש. מכסים במגבת ומניחים לעמוד במקום חמים כרבע שעה.
- בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים כדקה את מחית הדלעת, הביצה, השמן והסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים שוב.
- מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה את הקמחים, המלח הקינמון ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את גרעיני הדלעת ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים 60-50 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- העיצוב: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק ולשים אותו על משטח מקומח. אם הבצק דביק, מוספים מעט קמח.מעצבים את הבצק לכדור.
- מחלקים את החוט לשלושה מקטעים, כל אחד באורך של כ-70 ס"מ. מסדרים את החוטים במרכז נייר האפייה, כך שהם יוצרים כוכבית (ראו צילום). מניחים את הבצק במרכז.
- קושרים כל זוג חוטים נגדיים בקשר כפול, מעל המרכז, מהודק מעט ונועצים במרכז את מקל הקינמון. גוזרים את החוטים המיותרים. מניחים לבצק לתפוח כ-30 דקות נוספות, עד שהוא תופח ונוצר מראה של דלעת.
- מורחים את הבצק בביצה טרופה, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים 30-25 דקות, עד שהלחם מקבל צבע שחום ויפה.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

נשנושי כרובית של ליאורה שלא תרצו לפספס