אם לא עוצרים, אפשר בקלות לחסל את רוב המגש: כרובית בתיבול הודי (צילום: ליאורה חוברה)
כרובית צלויה בתיבול הודי
מרכיבים
5 מנות / 15 קלוריות למנה
לתיבול
- 1/2 כוס מים
- 4 כפות כוסברה/פטרוזיליה, קצוצה
- 1 כף רוטב / ממרח טיקה (להשיג בחנויות מתמחות במוצרי המזרח הרחוק)
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון או כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כפית מלח גס
- מעט פלפל שחור גרוס גס
- 1 כרובית גדולה שטופה וחתוכה לפרחים או שקית (800 גרם) כרובית קפואה שהופשרה
אופן ההכנה
- התיבול: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים לקערה את פרחי הכרובית ומערבבים עם הרוטב. מפזרים פרחי הכרובית בשכבה אחת בתבנית ומניחים לעמוד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים כ- 30 דקות עד שהפרחים מזהיבים קלות. מגישים חם או קר.
כרובית שלמה אפויה ברוטב יוגורט מתובל
מרכיבים
10 מנות / 35 קלוריות למנה
לרוטב
- 500 מ"ל יוגורט לשתייה (מחלב בקר או עיזים)
- 1 כף שמן זית מאיכות מעולה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/3 כוס עשבי תיבול טריים שאוהבים, קצוצים (למשל: פטרוזיליה, כוסברה, טימין)
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור גרוס
לכרובית
- 1 כרובית גדולה שלמה, שטופה היטב
- מלח גס
אופן ההכנה
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומניחים בצד.
- הכרובית: מרתיחים מים בסיר. חולטים את הכרובית במים הרותחים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים ומניחים במסננת להגרת הנוזלים וצינון. מתבלים במלח גס.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הכרובית בקערה עם החלק העגול כלפי מטה. יוצקים את הרוטב בין הפרחים.
- מניחים את הכרובית בתבנית, עם החלק העגול כלפי מעלה. יוצקים חלק מהרוטב שנותר בקערה על הכרובית, את החלק השני שומרים בצד.
- אופים 50-40 דקות בתנור עד שכל הפרחים מזהיבים. במהלך האפייה, יוצקים את הרוטב בכמה פעמים על הכרובית. מגישים חם או קר.
כרובית וברוקולי אפויים בתנור ברוטב חרדל ובזיליקום
מרכיבים
10 מנות / 40 קלוריות למנה
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 15 -20 עלי בזיליקום קצוצים
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 כפות חרדל דיז'ון איכותי
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
- 1 כפית מלח גס
- מעט פלפל שחור גרוס גס
- 1 כרובית גדולה, חתוכה לפרחים או שקית (800 גרם) כרובית קפואה שהופשרה
- 2 ראשי ברוקולי, חתוכים לפרחים או שקית (800 גרם)ברוקולי קפוא שהופשר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בשייקר או בצנצנת סגורה היטב.
- בקערה גדולה מערבבים את הרוטב עם הכרובית והברוקולי עד לציפוי אחיד. מפזרים את הירקות המתובלים בתבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה. מגישים חם או קר.
מרק קר עם כרובית וקייל
מרכיבים
10 מנות / 110 קלורית למנה
- 1 כף שמן
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים גס
- 4 שיני שום
- 1 כרובית, שטופה מפורקת לפרחים
- 1 חבילת קייל או בייבי-קייל (להשיג במרכולים)
- 5 כוסות מים מינרליים
- 2 כפות אבקת מרק ירקות אורגני
- 1 ליטר יוגורט עיזים נוזלי
- מלח ופלפל שחור
- מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
- 10 כפות צנוברים
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומערבבים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית ומערבבים עד להזהבה.
- מוסיפים את המים, אבקת המרק, המלח, הפלפל ומבשלים עד שהמים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שפרחי הכרובים מתרככים.
- אם משתמשים בקייל רגיל - שוטפים היטב, מסננים, מסירים את חלקו התחתון הקשה, וחותכים לרצועות גדולות. אם משתמשים בבייבי קייל - רק שוטפים ומסננים.
- מוסיפים את הקייל לסיר ומבשלים עוד 2 -3 דקות.מסירים מהכיריים ומצננים. טוחנים עם בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת מרקם גס, ומכניסים למקרר.
- ההגשה: מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון ומערבבים מעט. קולים במחבת יבשה את הצנוברים עד שהם מזהיבים מעט. מפזרים על המרק, ומגישים.
כרובית אפויה ברוטב טחינה-סלק
מרכיבים
8 מנות / 85 קלוריות למנה
לטחינה סלק
- 1/2 כוס טחינה משומשום מלא
- 1 כוס מי סלק (אפשר לקנות סלק בוואקום ולהשתמש במים או לבשל סלק ולהשתמש במי הבישול) או מים
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כרובית, מחולקת לפרחים או שקית כרובית קפואה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 3 בצלים ירוקים, קצוצים כולל החלק הלבן
אופן ההכנה
- הטחינה: מערבבים את כל מרכיביה עד שנוצרת בלילה סמיכה ואחידה. טועמים ומתקנים את התיבול והסמיכות לפי הטעם האישי.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות תבנית פיירקס.
- אם משתמשים בכרובית קפואה, מפשירים את הכרובית במסננת ומפרקים לפרחים קטנים. אם משתמשים בכרובית טריה, מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עד לריכוך חלקי.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית. זורים מעל את השמיר והבצל הירוק.
- יוצקים מעל הכרובית את הטחינה עד לכיסוי מקסימלי. אפשר לערבב בתוך התבנית עצמה כדי להגיע לציפוי טוב יותר.
- אופים כ-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה מעט. מגישים חם או קר.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה, למתכונים נוספים שלה - כנסו לאתר
מחפשים משהו צבעוני יותר? יש לנו המון מתכוני אנטיפסטי שווים