
15 דקות השרייה ו-5 דקות עבודה (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
החומרים ל-4 מנות:
- 5 מלפפונים
- 3 כפות אצות ווקאמה
- 100 גרם סלמון טרי, ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות קטנות
למשרה:
- 5 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף מייפל אמיתי
- 1 כפית סיראצ'ה או רוטב צ'ילי חריף
- 1 כף רוטב טריאקי
לקישוט:
- 1 כפית ג'ינג'ר כבוש, קצוץ
- 1 כפית שומשום לבן
אופן ההכנה:
1. שמים את האצות בקערה, יוצקים מעל מים רותחים ומשהים ל־15 דקות. מסננים וסוחטים.
2. משרים את קוביות הסלמון בחומרי המשרה ל־15 דקות לפחות.
3. קולפים את המלפפונים בעזרת קולפן ירקות רגיל ויוצרים "סרטים" דקיקים.
4. מסדרים בחלק התחתון של כל מלפפון 1 כף סלמון ואצות ווקאמה ומגלגלים.
5. מפזרים מלמעלה את הג'ינג'ר הכבוש והשומשום הלבן ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה: 117 קלוריות | 10 גרם פחמימות | 7.7 גרם חלבון | 5.5 גרם שומן | 4 מנות
