הטורח היום, ירווה עונג מחר:
קובה עיראקית עם סלרי וחומוס

זאת לא מנה שמכינים בהינף יד ממרכיבים שיש לכולם במקרר. כאן דרושים תכנון ויכולת דחיית סיפוקים. אבל זה לחלוטין שווה את זה, כי מה יכול להתחרות באוכל מבית סבתא?

דינה משה

|

21.08.20 | 10:33

מי שטורח היום, יתרווח בנחת מחר: קובה עיראקית עם סלרי וחומוס (צילום: דינה משה)
מי שטורח היום, יתרווח בנחת מחר: קובה עיראקית עם סלרי וחומוס (צילום: דינה משה)

>> חשוב לקרוא היטב את כל המתכון לפני שמתחילים להכין - יש פעולות שצריך לעשות לילה לפני

 

מרכיבים

35 יחידות

 

לבצק

  • 2 כוסות סולת
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן
  • כ-2 כוסות מים מהברז

 

למלית

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק רצוי במעבד מזון
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית בהרט לקובה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כוס קבעולי סלרי, קצוצים דק 

 

פירורי לחם

 

לרוטב

  • 4 כוסות גרגירי חומוס שהושרו ללילה
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כפית פתיתי צ'ילי
  • 1 כוס גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 כפית בהרט לקובה
  • 1 כפית מלח  גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים את הסולת, הכורכום, הפלפל והמלח. מוסיפים את השמן ומערבבים. מתחילים להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך לצאת רך אך לא רטוב מדי. מכסים ושומרים במקרר לפחות 6 שעות (מומלץ).
  2. המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים, מערבבים ומטגנים עד שאין נוזלים במחבת. מוסיפים את הסלרי, מערבבים, מטגנים דקה אחת ומורידים מן האש. מצננים ושומרים במקרר ללילה.
  3. מוציאים את הבצק והמלית מהמקרר. בוצעים מהבצק כדורי בגודל פינג פונג, מגלגלים אותם ומשטחים על כף היד. מניחים כפית מהמלית וסוגרים בעדינות לכדורים חלקים. משטחים מעט את הכדור הממולא, טובלים אותו בפירורי לחם ומניחים על גבי מגש. בשלב הזה אפשר להקפיא את הקובות על המגש ואז להעביר לשקית. את הקובות הקפואות אפשר להכניס ישירות לרוטב המבושל.
  4. הרוטב: מסננים ושוטפים את גרגרי החומוס, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך.
  5. בסיר גדול ורחב מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב, את החומוס המבושל ומים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות.
  6. מוסיפים את הקובות המוכנות, מבשלים בתוך הרוטב כ-10 דקות. מגישים חם על אורז.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

 

    אוכל של בית תמיד מריח הכי טוב - קדירת עוף וירקות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (4 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג