
שוקי עוף בתיבול מעניין ועם המון ירקות (צילום: דינה משה)
מרכיבים
7-5 מנות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 10 שוקי עוף או 5 כרעיים
- 3 גזרים, פרוסים לטבעות
- 3 פלפלים אדומים, פרוסים
- 2 עגבניות, פרוסות
- 1 כף לימון כבוש
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית מלח גס
- כ-2 כוסות מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-125 מעלות.
- מחממים את השמן בסיר גדול ורחב שמתאים גם לתנור. מוסיפים את הבצל עם חצי כפית ראס אל חנות ו-14 כפית פלפל שחור, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את העוף ומטגנים עד להזהבה על להבה נמוכה. מוציאים את הכול לצלחת.
- לאותו הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים (גם את יתרת ראס אל חנות והפלפל השחור), מערבבים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מחזירים את הבצל והעוף לסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את כוס המים השנייה ומכניסים לתנור ל-4 שעות. בודקים מדי פעם שנותר רוטב בסיר ואם צריך, מוסיפים מעט מים.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

עוד רעיון לארוחת צהריים: ספגטי נקניקיות, גם בגרסת מבוגרים