רולדה מפירה תפוחי אדמה עם פטריות מוקפצות בניחוח רוזמרין

נמאס לאכול את התוספות הרגילות ואתם מחפשים משהו מיוחד כדי לרענן את התפריט בסופ"ש? נסו את הרולדה הממולאת של דינה, שהיא גם מרשימה וגם טעימה מאוד

דינה משה

|

25.06.20 | 11:02

רולדה ממולאת פטריות (צילום: דינה משה)
רולדה ממולאת פטריות (צילום: דינה משה)

מרכיבים

2 רולדות

 

  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 1/2 כפית מלח

 

למלית

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 סלסילות של פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
  • 2 כפיות עלי רוזמרין טרי, קצוצים
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף, גרוס
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כפות פירורי לחם

 

להרכבה

  • מעט עלי רוזמרין, קצוצים
  • 1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד שהם מוכנים. מצננים, מקלפים ומועכים לפירה. מוסיפים 1/2 כפית מלח, מערבבים ומצננים במקרר חצי שעה.
  2. המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים.
  3. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית, מערבבים ומורידים מן האש. מצננים במקרר חצי שעה.
  4. ההרכבה: פורסים נייר אפייה על משטח עבודה. מפזרים מעט עלי רוזמרין ומניחים במרכז מחצית מכמות הפירה. משטחים את הפירה לריבוע בגודל 30X30 ס"מ. שמים מחצית מכמות המלית לאורך אחת הצלעות של המלבן. נעזרים בנייר האפייה ומגלגלים לכדי רולדה עטופה בנייר האפייה. מעבירים למגש ומכניסים למקפיא ללילה, לייצוב. חוזרים על התהליך עם הרולדה השנייה.
  5. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מוציאים את הרולדות ומניחים אותן בתבנית, מורחים בביצה טרופה ואופים 30-20 דקות, עד להזהבה. בסיום, אפשר להעביר את התנור למצב גריל. מגישים חם.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    צריכים גם סלט מעניין ליד? נסו סלט חצילים ופטריות של דינה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג