
קטן וטבעוני: מאפינס מהירים עם קישואים ובצל ירוק (צילום: טל פינקלשטיין)
* המתכון באדיבות אינס שילת ינאי לרשת מלונות מטיילים
מרכיבים
תבנית שקעים
- 4 כפות זרעי צ'יה
- 1 כוס חלב סויה
- 1מיכל גבינה רכה לבנה טבעונית(250 גרם)
- 3 בצל ירוק, קצוץ
- 1קישוא, מגורר וסחוט מנוזלים
- 1כפית מלח
- 1כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס שמן
- 1/2 כוס קמח תופח
- גרעיני חמניה (לעיטור, לא חייבים)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר לאפייה.
- מערבבים את זרעי הצ'יה עם חלב הסויה ומניחים לעמוד כ-10 דקות בצד.
- שמים בקערה את על המרכיבים למעט הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, מערבבים עד לפיזור אחיד וממלאים את השקעים עד ל-3/4 מגובהם.
- מעטרים בגרעיני חמניה (אם משתמשים) ואופים 30-25 דקות.

דרכים נוספות לאפות מטעמים ללא ביצים