
כמו של מקצוענים: קיש גבינת עיזים ואנטיפסטי (צילום: טל סיון ציפורין)
מרכיבים
10 קישים אישיים בקוטר 12 ס"מ או 2 קישים בקוטר 26 ס"מ
לבצק
- 400 גרם קמח לבן
- 8 גרם מלח
- 8 גרם סוכר
- 250 גרם חמאה קרה, פרוסה לקוביות
- 90 מ"ל מים קרים מאוד
למילוי
- 1 חציל
- 4 פלפל אדום
- 4 זוקיני
לרויאל
- 450 מ"ל חלב
- 350 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם גבינה 9%
- 4 ביצים
- 10 גרם מלח
- פלפל שחור על פי הטעם
להרכבה
- 150 גרם גבינת עזים קשה
- טרגון טרי
- 150 גרם גבינה קשה מגורדת (פרמזן, קשקבל או אחרות)
אופן הכנה
- הבצק: שמים את הקמח עם המלח והסוכר בקערת מעבד המזון ומערבבים.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת במרקם פירורי.
- מגבירים את המהירות של מעבד המזון ויוצקים פנימה את המים. מעבדים עד שהתערובת הופכת לכדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. מסמנים על העלה עיגול גדול יותר מקוטר התבנית, חותכים ומסדרים אותו בתוך התבנית, כך שהבצק מכסה את התחתית ואת השוליים. מקפיאים כשעה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות, גוזרים נייר אפייה בגודל התבנית ומסדרים אותו על הבצק. שמים משקולות אפייה או 1 ק"ג קטניות על נייר האפייה. אופים רבע שעה, אפייה עיוורת, מוציאים את הקלתית ומצננים.
- המלית: שוטפים, מייבשים ופורסים את החציל לקוביות. מטגנים אותן בשמן זית או קולים בתנור חם מאוד כרבע שעה.
- שוטפים, מייבשים ושורפים את הפלפלים האדומים על גז, עד שקליפתם הופכת שחורה. שמים בקערה, אוטמים בניילון נצמד ומצננים. מוציאים, מקלפים, מנקים מגרעינים ופורסים לרצועות עבות.
- שוטפים, מייבשים ופורסים את הזוקיני לגפרורים.
- הרויאל: מערבבים בקערה את מרכיביו.
- ההרכבה: מסירים את נייר האפייה עם המשקולות ומסדרים את הירקות, גבינת העזים והטרגון על הקלתית. מפזרים את הגבינה הקשה מעל. יוצקים את הרויאל עד לכיסוי מלא ואופים בחום של 170 מעלות כ-50 דקות עד שהרויאל מתייצב.
במקום הירקות המוצעים, אפשר לגוון ב:
- 1/2 1 ק"ג בצל, פרוס ומוזהב בשמן זית. מחליפים את הטרגון בטימין.
- 2 ק"ג פטריות, פרוסות וקלויות בתנור ב-220 מעלות כרבע שעה. מחליפים את הטרגון במיורן.
- 1 ק"ג בטטה שטופות, קלופות, פרוסות לקוביות ואפויות במשך 40 דקות ב-170 מעלות.
עופר גל הוא שף פטיסרי ראשי של בוטיק סנטרל
צריכים משהו מתוק להגיש לצד הקפה? יש עוגיות טעימות