משהו קטן וטוב: ארבע עוגיות להתחלה מתוקה של השבוע

סיבה מושלמת להנות מצלחת עוגיות נחמדת: היום חוגגים את יום התה הבינלאומי. וכי כיצד תוכלו לנצל אותו במלואו בלי מלוות טעימות לצד הספל? מה גם שהן ללא גלוטן

Xnet

|

15.12.19 | 08:59

עוגיות שהן כמו מטילי זהב קטנים (צילום: טל סיון ציפורין)
עוגיות שהן כמו מטילי זהב קטנים (צילום: טל סיון ציפורין)

עוגיות פיננסייר / עופר גל (שף פטסרי ראשי של בוטיק סנטרל)

 

מרכיבים

כ-50 עוגיות

 

  • 250 גרם חמאה
  • 160 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
  • 110 גרם תערובת קמחים ללא גלוטן
  • 320 גרם אבקת סוכר
  • 320 גרם (8 ביצים XL) חלבוני ביצה
  • 20 גרם סוכר דמררה

 

אופן הכנה

  1. ממיסים בסיר קטן את החמאה על אש נמוכה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהבועות המקציפות הופכות לבועות קטנות וצבע החמאה הופך להיות אגוזי (יש להיזהר לא להגיע לצבע חום שרוף), מצננים.
  2. שמים בקערת המיקסר את קמח השקדים, הקמח ללא הגלוטן ואבקת הסוכר ומערבבים.
  3. יוצקים את החמאה דרך מסננת דקה על תערובת הקמחים ומערבבים
  4. מוסיפים את החלבונים וממשיכים לערבב במהירות איטית, ללא הקצפה. מצננים במקרר לפחות 3 שעות.
  5. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  6. ממלאים שק זילוף ומזלפים את הבלילה לשקעי תבנית הסילקון, בוזקים סוכר דמררה מעל מעל ואופים כ-25 דקות.

 

 

עוגיות קוקוס פריכות / אביגיל מייזליק (מתוך הספר "מתוק ובריא")

 

עוגיות קוקוס פריכות (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)
    עוגיות קוקוס פריכות(צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)

     

    מרכיבים

    כ-30 עוגיות

     

    • 250 גרם קוקוס טחון
    • 1/4 2 כוסות סוכר קוקוס
    • 2 כפות שמן קוקוס או שמן אגוזים
    • 5 ביצים

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מכינים מערוך עבה (או משהו בעל צורה דומה) בהישג יד.
    2. מערבבים בקערה גדולה את הקוקוס הטחון והסוכר. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
    3. מוסיפים את הביצים אחת אחת. רק כשהביצה נבלעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.
    4. בעזרת שתי כפות מורחים על נייר האפייה עיגולים אחידים ודקים בערך בקוטר 3 ס"מ במרחק מה זה מזה. אופים 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות בקצותיהן ומוציאים.
    5. כשמוציאים את העוגיות מהתנור, עובדים במהירות, כל עוד העוגיות חמות הן מספיק רכות וגמישות ואחר כך הן מתקשות ואאפשר לשנות את צורתן. כדי לתת להן צורה נאה מעבירים אותן בזהירות על המערוך או הצינור, כך שיקבלו מעין צורה מעוגלת. כשהן קצת מתקשות, מסירים אותן ושמים עוגיות נוספות. אם העוגיות בתבנית התקשו לגמרי, מחזירים אותן לתנור לעוד 30 שניות וממשיכים לעצב. אפשר גם לוותר לגמרי על השלב הזה ולהשאיר את העוגיות שטוחות.

     

     

    עוגיות חמאת בוטנים /  ילנה ויינברג

     

    עוגיות חמאת בוטנים (צילום: ילנה ויינברג)
      עוגיות חמאת בוטנים(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים

      כ-30 עוגיות 

       

      • 1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים חלקה
      • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
      • 1 ביצה
      • אפשרות: 1 כפית תמצית וניל
      • אפשרות: 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ו/או בוטנים מלוחים קלויים וגרוסים

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
      2. מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, אבקת הסוכר, הביצה ותמצית הווניל (אם משתמשים בה) עד שמתקבל בצק אחיד.
      3. אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ו/או בוטנים מלוחים ולשים את הבצק בידיים כדי לפזר אותם בתוכו באופן אחיד.
      4. בוצעים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לכדורים בקוטר מטבע של חצי שקל. ממש לא חייבים לדייק בגודל - עוגיות שמנמנות וגדולות יותר יהיו לא פחות טעימות. משטחים את הכדורים בתבנית.
      5. אופים כ-15 דקות. מצננים את עוגיות חמאת הבוטנים על רשת ושומרים בכלי אטום.

       

       

      עוגיות אילסרים / עמית דונסקוי (לאשה)

       

      עוגיות אילסרים (צילום: כפיר חרבי)
        עוגיות אילסרים(צילום: כפיר חרבי)

         

        מרכיבים

        (‭35-40‬ יחידות)

         

        • 2 כוסות (240 גרם) אגוזי לוז
        • 1 כוס סוכר חום
        • 2 ביצים ‭2 +‬ חלמונים
        • ‭1/2‬ כוס קמח תפוחי אדמה
        • 4 כפות קורנפלור
        • ‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
        • ‭1/4‬ כפית תמצית שקדים
        • לעיטור: ‭1/2‬ כוס אגוזי לוז
        • לזרייה: אבקת סוכר

         

        אופן הכנה

        1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).
        2. מפזרים את 2 כוסות האגוזים על תבנית תנור ואופים אותם כ־15 דקות. מוציאים, מצננים קצת, וקולפים את האגוזים.
        3. מעבירים את האגוזים לקערת מעבד המזון ומעבדים לפירורים דקים. מעבירים לקערה אחרת, מוסיפים את הסוכר, הביצים והחלמונים ומערבבים ידנית. מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה ותמצית השקדים ומערבבים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כחצי שעה (עד שעה).
        4. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
        5. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר כ־2 ס"מ, מניחים בתבנית ומשטחים לעיגולים בקוטר כ־3 ס"מ. שומרים על רווחים קטנים בין העיגולים. נועצים אגוז לוז בכל עיגול. אופים כ־15 דקות, עד הזהבה (ועד שניחוח האגוזים עולה).‬ מוציאים, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום, עד שבועיים.

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        ללא גלוטן
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג