
כזאת לא טעמתם בשום מקום אחר - קונפיטורת שומר (צילום: דינה משה)
מרכיבים
- 20 ורדים יבשים
- 1/2 1 כוסות מים רותחים.
- 1 ק"ג (4-3 יחידות) פקעות שומר
- 1 ק"ג סוכר לבן
- קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
- 1 לימון גדול, קלוף ופרוס
- זרעים מתוך 6 תרמילי הל
אופן הכנה
- משרים את הורדים במים הרותחים, מניחים לעמוד חמש דקות, מסננים ושומרים את הנוזל.
- שוטפים היטב את הפקעות ופורסים דק מאוד, עדיף במעבד מזון.
- שמים את השומר והסוכר בסיר גדול, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את מי הוורדים שהכנו, קליפה המגורדת מלימון ואת הלימון הפרוס. מבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם. שימו לב כאשר התערובת מסמיכה והיזהרו לא לייבש את הקונפיטורה.
- 10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את ההל ומערבבים עד לפיזור.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

עוד ריבה ממרכיב מיוחד - עם בננות וקוקס