הפתיעו את בלוטות הטעם: קונפיטורת שומר עם ורדים

מי חשב שלקחת פקעת ריחנית וקראנצ'ית, שאוהבת להתארח בתוך סלטים, ולהפוך אותה לריבה מתוקה יהיה רעיון מעולה? קוראים לה דינה משה ומסתבר שהיא צדקה

דינה משה

|

16.04.20 | 07:49

כזאת לא טעמתם בשום מקום אחר - קונפיטורת שומר (צילום: דינה משה)
כזאת לא טעמתם בשום מקום אחר - קונפיטורת שומר (צילום: דינה משה)

מרכיבים

 

  • 20 ורדים יבשים
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים.
  • 1 ק"ג (4-3 יחידות) פקעות שומר
  • 1 ק"ג סוכר לבן
  • קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
  • 1 לימון גדול, קלוף ופרוס
  • זרעים מתוך 6 תרמילי הל

 

אופן הכנה

  1. משרים את הורדים במים הרותחים, מניחים לעמוד חמש דקות, מסננים ושומרים את הנוזל.
  2. שוטפים היטב את הפקעות ופורסים דק מאוד, עדיף במעבד מזון.
  3. שמים את השומר והסוכר בסיר גדול, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד להמסת הסוכר.
  4. מוסיפים את מי הוורדים שהכנו, קליפה המגורדת מלימון ואת הלימון הפרוס. מבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם. שימו לב כאשר התערובת מסמיכה והיזהרו לא לייבש את הקונפיטורה.
  5. 10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את ההל ומערבבים עד לפיזור.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    עוד ריבה ממרכיב מיוחד - עם בננות וקוקס

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג