
ריבת בננות וקוקוס (צילום: דינה משה)
מרכיבים
כ-1 ק"ג ממרח
- 5 בננות בשלות (אך לא מדי), פרוסות
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
- 4 כוסות (800 גרם) סוכר
- 1 לימון קטן, קלוף וקצוץ דק
- 2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
- שמים בסיר את הבננות, קרם הקוקוס והסוכר ומבשלים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי דקה-שתיים, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הלימון ומבשלים כשעה וחצי, תוך בחישה מדי פעם. בודקים אם הממרח מוכן: יוצקים כפית ממנו על צלחת קרה, ממתינים רגע והופכים את הצלחת - אם הממרח אינו נוזל, מסירים מיד את הסיר מהכיריים; אם הוא עדיין נוזל, ממשיכים לבשל ובודקים מדי כמה דקות את מצבו עד שהוא מוכן.
- מעבירים את הממרח לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד חודשיים.
- עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"