
אפייה היא לא בשבילכם? אפשר להכין קינוח נפלא גם בלי תנור (צילום: דינה משה)
מרכיבים
2 עוגות בגודל אינגליש קייק
לבסיס
- 200 גרם מחמאה או חמאה
- 7 כפות סוכר
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
- 2 כפות רום
- 150 גרם שוקולד מריר פרווה, קצוץ
- 2 חלמונים
- 3/4 כוס יין או ברנדי מהול במים (חצי חצי), אפשר גם מים
- 8 מצות
- 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים קטן
- 1/2 כוס דובדבנים משומרים
4 כפות קונפיטורת תפוז, ביתית או מוכנה
לקרם
- 2 מיכלים קטנים של שמנת מתוקה פרווה
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג
- 1/2 1 כפות אבקת קפה נמס
אופן הכנה
- הבסיס: שמים בסיר את המחמאה, הסוכר, קליפת התפוז המגוררת ואת השוקולד ומחממים בעדינות עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומסירים מן האש.
- מוסיפים את החלמונים וטורפים במהירות עד לקבלת תערובת אחידה.
- שמים במעבד מזון את היין ואת המצות וטוחנים דק. מעבירים לקערה ומוסיפים את האגוזים ואת הדובדבנים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים בכף.
- מרפדים בנייר אפייה 2 תבניות מאורכות ומשטחים בכל אחת מהן מתערובת המצות והשוקולד. מצננים במקרר במשך שעה.
- מורחים על כל שכבת בסיס 2 כפות קונפיטורה.
- הקרם: מקציפים את השמנת עם הפודינג והקפה עד לקבלת קצף יציב. משטחים מחצית מהכמות על כל עוגה, מכסים ומכניסים למקפיא. מגישים ישירות מהמקפיא.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

רוצים להמשיך להפתיע? יש לנו הצעה לריבת דלעת מתובלת