וניל, שוקולד ותפוז חוברים יחד לקינוח חפוז: עוגת פרווה לפסח

אם אתם לא אוהבים לאפות אבל בכל זאת צריכים קינוח כדאי לכם לנסות את העוגה הזאת: שכבת בסיס עם מצות ושוקולד מריר ומעליה קרם וניל פשוט בניחוח קפה

דינה משה

|

02.04.20 | 16:37

אפייה היא לא בשבילכם? אפשר להכין קינוח נפלא גם בלי תנור (צילום: דינה משה)
אפייה היא לא בשבילכם? אפשר להכין קינוח נפלא גם בלי תנור (צילום: דינה משה)

מרכיבים

2 עוגות בגודל אינגליש קייק

 

לבסיס

  • 200 גרם מחמאה או חמאה
  • 7 כפות סוכר
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד
  • 2 כפות רום
  • 150 גרם שוקולד מריר פרווה, קצוץ
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס יין או ברנדי מהול במים (חצי חצי), אפשר גם מים
  • 8 מצות
  • 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים קטן
  • 1/2 כוס דובדבנים משומרים

4 כפות קונפיטורת תפוז, ביתית או מוכנה

 

לקרם

  • 2 מיכלים קטנים של שמנת מתוקה פרווה
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג 
  • 1/2 1 כפות אבקת קפה נמס

 

אופן הכנה

  1. הבסיס: שמים בסיר את המחמאה, הסוכר, קליפת התפוז המגוררת ואת השוקולד ומחממים בעדינות עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומסירים מן האש.
  2. מוסיפים את החלמונים וטורפים במהירות עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. שמים במעבד מזון את היין ואת המצות וטוחנים דק. מעבירים לקערה ומוסיפים את האגוזים ואת הדובדבנים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים בכף.
  5. מרפדים בנייר אפייה 2 תבניות מאורכות ומשטחים בכל אחת מהן מתערובת המצות והשוקולד. מצננים במקרר במשך שעה.
  6. מורחים על כל שכבת בסיס 2 כפות קונפיטורה.
  7. הקרם: מקציפים את  השמנת עם הפודינג והקפה עד לקבלת קצף יציב. משטחים מחצית מהכמות על כל עוגה, מכסים ומכניסים למקפיא. מגישים ישירות מהמקפיא.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    רוצים להמשיך להפתיע? יש לנו הצעה לריבת דלעת מתובלת

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג