
מסיימים את החגים באוקורד מתוק: קונפיטורת דלעת (צילום: דינה משה)
מרכיבים
(צנצנת בגודל ליטר)
- 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
- 1 לימון קלוף וחתוך לקוביות
- 1 תפוז, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 ק"ג סוכר
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- גרעינים מ-4 תרמילי הל
- 1 מקל קינמון
- 2 מסמרי ציפורן
אופן הכנה
- שמים בסיר גדול את קוביות הדלעת, התפוז והלימון. מוסיפים את הסוכר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
- כך תבדקו שהקונפיטורה מוכנה: מצננים צלוחית במקרר. יוצקים מעט מהקונפיטורה על הצלחת הקרה והופכים אותה. אם הקונפיטורה אינה זולגת היא מוכנה ואפשר לסיים את הבישול. כדאי לבדוק מספר פעמים ולא להגזים בבישול על מנת למנוע ממנה להישרף.
- מעבירים את הקונפיטורה לצנצנת מעוקרת ויבשה.

ויש גם מתכון מפתיע של דינה לקונפיטורת בננות וקוקוס