במזג אוויר כזה, יש לנו מצב רוח רק לעוגה אחת: עוגת קלמנטינות של ליאורה (צילום: ליאורה חוברה)
אז היה לי ברור שצריך להכין עוגת קלמנטינות, עכשיו כשהן בדיוק בשיא העונה שלהן. כתומות ומלאות עסיס. גם והחלטתי לשלב טחינה כדי לתת לעוגה טאץ' של חלבה, אבל הסתבר ששכחתי לקנות את הטחינה. מיד הגיעה ההברקה, זו שנופלת כמו אסימון מתוך ההכרח, מכירים? חמאת בוטנים! יש לה מרקם דומה והיא מוסיפה טעם נהדר. מי שפחות מתחבר, מוזמן לאפות את הרעיון המקורי שלי - עוגת קלמנטינות עם טחינה.
מרכיבים
(תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר חום דק
- 1 כוס קמח תופח
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות חמאת בוטנים או טחינה גולמית משומשום מלא
- 200 מ"ל מיץ קלמנטינות
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
לקראמבל
- 3 כפות קמח
- 3 כפות שיבולת שועל
- 10 אגוזי קשיו טבעיים
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות סוכר חום
- 40 גרם חמאה קרה
- 1/2 כפית קינמון או תבלין חוויאג' תימני לקפה (לא חייבים)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית בספריי שמן.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות.
- מערבבים יחד את הקמח והפודינג. בקערה נפרדת מערבבים יחד את חמאת הבוטנים, מיץ הקלמנטינות, תמצית הווניל וקליפת התפוז המגורדת, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לסירוגין לקציפת הביצים את תערובת הקמח ואת התערובת עם חמאת הבוטנים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שפני העוגה מתקשים מעט.
- הקראמבל: מעבדים את כל מרכיביו במעבד מזון, עד להיווצרות פירורים דביקים. שומרים במקרר עד השימוש.
- מוציאים את העוגה, מפזרים את הפירורים ומחזירים לתנור ל-25-20 דקות נוספות, עד שהפירורים מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
ההדרים לא עושים לכם את זה? נסו עוגת קפה ואגוזי מלך