עוגת קפה, אגוזי מלך וקינמון
במתיקות עדינה וניחוח נפלא

תשלטו על הסוכר שלכם: הקינמון מביא איתו מתיקות משלו, מה שמאפשר לכם להוריד את כמות הסוכר במאפה, הורידו גם מכמות השמן ותשלמו רק 135 קלוריות לפרוסה

ליאורה חוברה

|

18.09.18 | 07:11

עוגת קפה ואגוזים (צילום: Shutterstock)
עוגת קפה ואגוזים (צילום: Shutterstock)
 

מרכיבים

תבנית עגולה 26 / 20 פרוסות, 145 קלוריות לפרוסה (או 135 קלוריות אם הפחתתם בשמן)

 

לעוגה

  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבון ולחלמון
  • 3/4 כוס סוכר חום דק
  • 6 כפות שמן או 1/4 כוס שמן + 100 מ"ל רסק תפוחי עץ
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (150 מ"ל) קפה (2 כפיות קפה איכותי מומסות במים רותחים)
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 75 גרם אגוזי מלך קצוצים או טחונים גס

 

לציפוי

  • 25 גרם אגוזי מלך שבורים או קצוצים גס
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון טחון

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. העוגה: מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד להיווצרות קציפה תפוחה.
  3. ממשיכים להקציף ומוסיפים תוך כדי את השמן בזרם דק.
  4. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים גם את המלח, את תמצית הווניל ואת הקפה.
  5. מוסיפים את הקמח והקינמון בכמה פעמים ומערבבים עד להטמעתו בכף עץ.
  6. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד לקבלת קצף יציב. 
  7. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השניה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות עד לפיזורם. מעבירים את הבלילה לתבנית.
  8. הציפוי: מערבבים את מרכיביו ומפזרים על העוגה באופן שווה.
  9. אופים 50-35 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

צריכים גם עוגיות שוות כדי לצאת מהצום? נסו את העוגיות של ליאורה

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד