עוגת קפה ואגוזים (צילום: Shutterstock)
מרכיבים
תבנית עגולה 26 / 20 פרוסות, 145 קלוריות לפרוסה (או 135 קלוריות אם הפחתתם בשמן)
לעוגה
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבון ולחלמון
- 3/4 כוס סוכר חום דק
- 6 כפות שמן או 1/4 כוס שמן + 100 מ"ל רסק תפוחי עץ
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס (150 מ"ל) קפה (2 כפיות קפה איכותי מומסות במים רותחים)
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 75 גרם אגוזי מלך קצוצים או טחונים גס
לציפוי
- 25 גרם אגוזי מלך שבורים או קצוצים גס
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- העוגה: מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד להיווצרות קציפה תפוחה.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים תוך כדי את השמן בזרם דק.
- לקראת סוף ההקצפה מוסיפים גם את המלח, את תמצית הווניל ואת הקפה.
- מוסיפים את הקמח והקינמון בכמה פעמים ומערבבים עד להטמעתו בכף עץ.
- מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השניה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות עד לפיזורם. מעבירים את הבלילה לתבנית.
- הציפוי: מערבבים את מרכיביו ומפזרים על העוגה באופן שווה.
- אופים 50-35 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
-------------------------------------------------------------------------------------------
צריכים גם עוגיות שוות כדי לצאת מהצום? נסו את העוגיות של ליאורה