
תמרים או שוקולד, זאת השאלה (צילום: דינה משה)
מרכיבים
(כ-35 עוגיות)
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 175 גרם מחמאה או חמאה, רכה
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 1 כוסות ממרח שוקולד/תמרים
- 1/2 1 כפיות קינמון טחון
- 3/4 כפית הל טחון (לא חייבים)
- אפשרות: אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס
אופן הכנה
- מערבבים יחד את הקמח, המחמאה, השמנת החמוצה וסוכר הווניל, עד לקבלת בצק רך. מניחים לו לעמוד שעה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים על נייר אפייה חלק אחד לעלה בעובי 0.4 ס"מ (אם הבצק דביק מעט, אפשא לבזוק מעט קמח). מפזרים על העלה המרודד 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית הל, מורחים 1/3 מכמות הממרח ומפזרים אגוזים (אם משתמשים). מגלגלים לרולדה ופורסים בעובי 2 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
- אופים בתנור 30-20 דקות או עד להשחמה. מוציאים ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

אז מה אם לא חנוכה עכשיו, הסופגניות טעימות במשך כל השנה