מהר, לפני שיגמר: שלוש סופגניות מהירות לימיו האחרונים של החג

אנחנו מבינים ללבכם: לאף אחד אין באמת כוח להתחיל להתעסק עם שמרים והתפחות מכופלות, אבל סופגניות לחג צריך? צריך. קבלו שלושה מתכונים פשוטים, נטולי שמרים

דינה משה

|

26.12.19 | 11:30

גולאב ג'אמון: מה זה משנה אם המנה היא בעצם הודית (צילום: Shutterstock)
גולאב ג'אמון: מה זה משנה אם המנה היא בעצם הודית (צילום: Shutterstock)

גולאב ג'אמון - סופגניות הודיות

 

מרכיבים

(כ- 25 יחידיות)

 

לסירופ

  • 3 כוסות מים
  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
  • 3 תרמילי הל, מעוכים
  • 1 סרט של קליפת לימון
  • תמצית מי זהר

 

לבצק

  • 1 כוס אבקת חלב (להשיג בחנויות המתמחות במוצרי בישול וקונדיטוריה)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט הל טחון
  • כ-1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה, מומסת

 

  • 1 ליטר שמן (לטיגון)
  • קוקוס טחון (לקישוט, לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. הסירופ: שמים בסיר רחב את כל המרכיבים למעט מי הזהר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, טובלים קיסם במי הזהר ואז טובלים אותו לרגע בסירופ. מבשלים עד שהסירופ מסמיך מעט.
  2. הבצק: מערבבים בקערה את אבקת החלב, אבקת האפייה, ההל ומחצית מכמות הקמח התופח. מוסיפים את החלב ואת החמאה המומסת ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הקמח הנותר לפי הצורך - על הבצק להיות רך אך לא דביק. מייצבים במקרר במשך חצי שעה.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק. במקביל מחממים את הסירופ.
  4. בוצעים חתיכות מהבצק ומגלגלים מהן כדורים בגודל פינג-פונג. מטגנים בשמן משני הצדדים, עד שהן זהובות-שחומות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לסיר הסירופ. מחממים בסירופ כדקה וחצי ומעבירים לצלחת. אם רוצים, מקשטים במעט קוקוס ומזלפים עוד מהסירופ.

 

סופגניות צפון אפריקאיות

 

סופגניות צפון אפריקאיות (צילום: דינה משה)
    סופגניות צפון אפריקאיות(צילום: דינה משה)

     

    מרכיבים

    (כ-30 יחידות)

     

    לסירופ

    • 2 כוסות מים
    • 2 כוסות סוכר
    • 3 פרוסות לימון, עם הקליפה
    • קליפה מגוררת מלימון אחד

     

    לבצק

    • 4 ביצים
    • 1 כוס שמן
    • 1 כוס סוכר
    • 750 גרם קמח תופח
    • 1 שקית סוכר וניל

     

    • 1 ליטר שמן (לטיגון)
    • 50 גרם פיסטוקים גרוסים, 1/2 כוס קוקוס, סוכריות צבעוניות וכו' (לקישוט)

     

    אופן הכנה

    1. הסירופ: שמים בסיר את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הלימון ואת הקליפה המגוררת, מערבבים ומבשלים עד אש קטנה 10 דקות. מצננים.
    2. הבצק: מערבבים יחד את מרכיביו ולשים עד לקבלת מרקם אחיד.
    3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים חלק אחד לעלה בעובי 1.5 ס"מ. קורצים בו עיגולים ובעזרת פקק או חותכן קטן יותר, קורצים במרכזם עיגולים קטנים, כך שנוצרות טבעות.  חוזרים על התהליך עם כל חלקי הבצק.
    4. מחממים את השמן בסיר. מכניסים פנימה כמה סופגניות ומטגנים טיגון מהיר מאוד, משני הצדדים. כדאי להיות ערניים, הסופגניות מזהירות בשניות.
    5. ממש לפי ההגשה, טובלים את הסופגניות בסירופ ובוזקים עליהן את הפיסטוקים, הקוקוס או כל קישוט אחר. את הסופגניות המוכנות ואת הסירופ אפשר לשמור בכלי סגור במקרר כשבוע.

     

    סופגניות מהירות

     

    סופגניות מהירות (צילום: דינה משה)
      סופגניות מהירות(צילום: דינה משה)

       

      מרכיבים

      כ-35 יחידות

       

      • 350 גרם קמח תופח
      • 2 ביצים
      • 2 כפות סוכר
      • 2 שקיקים סוכר וניל
      • 1 כף שמן
      • 2 גביעי אשל
      • קורט מלח

       

      • 1 ליטר שמן (לטיגון)
      • אבקת סוכר, ריבה וכל תוספת שאוהבים (לקישוט)

       

      אופן הכנה

      1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק.
      2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כדאי לוודא שהוא מספיק חם, מכניסים לסיר חתיכה קטנה מהבצק ובודקים שמיד נוצרות סביבה בועות. מנמיכים את הלהבה.
      3. לוקחים כף מהבצק ומעבירים לשמן. מכינים כך עוד סופגניות. מטגנים 3-2 דקות, עד להשחמה קלה (הסופגניות מתהפכות בעצמן). מוציאים למסננת.
      4. מומלץ לבצוע סופגניה אחת, ולוודא שהן מוכנות.
      5. מקשטים באבקת סוכר ובריבה ומגישים.

       

       עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

       

        נמאס מסופגניות? נסו ממתק אחר של דינה משה: חלבה עיראקית

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר חלבי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג