לא דומה למה שאתם מכירים: חלבה עיראקית מסורתית עם בוטנים וקמח

חלבה זה לא רק שומשום: דינה משה מכינה אותה מחומרים אחרים לגמרי, כמו שנהגו לעשות בעיראק – והתוצאה היא ממרח מתוק וממכר

דינה משה

|

08.02.19 | 09:42

חלבה עיראקית עם בוטנים (צילום: דינה משה)
חלבה עיראקית עם בוטנים (צילום: דינה משה)

מתברר שחלבה לא חייבת להיות עשויה משומשום. המלה (שמקורה בערבית) מתייחסת לממתקים שונים, שהמשותף לכולם הוא בסיס שמורכב מסוכר ומשמן. ברוסיה, למשל, מכינים חלבה מגרעיני חמנייה, בהודו מסולת ובשיראז שבאיראן - מאורז מבושל.

 

בעיראק, שממנה עלתה לארץ אמי, החלבה מבוססת על קמח ונהוג להגיש אותה בפיתה, כממרח. הנה המתכון המסורתי שקיבלתי מאמא - אני בטוחה שתיהנו:

 

מרכיבים

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 (240 מ"ל) כוס מים חמים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1/2 כוס (50 גרם) בוטנים קלויים, קלופים וחצויים
  • להגשה (אפשרות): 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים גרוסים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הסוכר והמים החמים עד שמתקבל סירופ צלול.
  2. שמים את הקמח והשמן בסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מקבלת צבע זהוב בהיר.
  3. מוסיפים את הסירופ וההל ומבשלים 4-3 דקות נוספות, תוך ערבוב מהיר, עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע (אם התערובת סמיכה מדי, אפשר להוסיף מעט מים).
  4. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הבוטנים ומערבבים. מקררים, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד שבוע.
  5. ההגשה: מורחים את החלווה על ביסקוויטים, עוגיות או פיתה עיראקית. אם רוצים, מקשטים בפיסטוק גרוס.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג