
חלבה עיראקית עם בוטנים (צילום: דינה משה)
מתברר שחלבה לא חייבת להיות עשויה משומשום. המלה (שמקורה בערבית) מתייחסת לממתקים שונים, שהמשותף לכולם הוא בסיס שמורכב מסוכר ומשמן. ברוסיה, למשל, מכינים חלבה מגרעיני חמנייה, בהודו מסולת ובשיראז שבאיראן - מאורז מבושל.
בעיראק, שממנה עלתה לארץ אמי, החלבה מבוססת על קמח ונהוג להגיש אותה בפיתה, כממרח. הנה המתכון המסורתי שקיבלתי מאמא - אני בטוחה שתיהנו:
מרכיבים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 (240 מ"ל) כוס מים חמים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 2 כפות שמן
- 1/4 כפית הל טחון
- 1/2 כוס (50 גרם) בוטנים קלויים, קלופים וחצויים
- להגשה (אפשרות): 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה
- מערבבים את הסוכר והמים החמים עד שמתקבל סירופ צלול.
- שמים את הקמח והשמן בסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מקבלת צבע זהוב בהיר.
- מוסיפים את הסירופ וההל ומבשלים 4-3 דקות נוספות, תוך ערבוב מהיר, עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע (אם התערובת סמיכה מדי, אפשר להוסיף מעט מים).
- מסירים מהכיריים, מוסיפים את הבוטנים ומערבבים. מקררים, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד שבוע.
- ההגשה: מורחים את החלווה על ביסקוויטים, עוגיות או פיתה עיראקית. אם רוצים, מקשטים בפיסטוק גרוס.
- עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"