תפו-תפו-תפונענע: עוגה הפוכה, פשוטה להכנה והכי מפתיעה בעיר

מירי צדוק לא הסתפקה בעוגה בחושה רגילה עם מיץ הדרים, במקום היא מצאה שיטה נוספת לשלב אותם בבלילה, ועל הדרך גם להפוך אותה לקינוח יפהפה בניחוח נפלא

מירי צדוק

|

28.11.19 | 08:08

עוגה מרענענת ומפתיעה: עוגת תפוזים עם נענע (צילום: מירי צדוק)
עוגה מרענענת ומפתיעה: עוגת תפוזים עם נענע (צילום: מירי צדוק)
 

המרכיבים

תבנית מלבנית בגודל 36X24 ס"מ

 

  • 3 תפוזים קטנים, שטופים
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • חופן עלי נענע
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר ועוד 3 כפות להקצפת החלבונים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 2 כוסות קמח כוסמין לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. פורסים את תפוזים בעובי של 1 ס"מ.
  3. מחממים את המים במחבת רחבה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד להמסתה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התפוזים ואת הנענע. מבשלים 7 דקות, הופכים את הפרוסות באמצע.
  4. מסדרים את פרוסות התפוז בתבנית. מצמצמים את הסירופ במחבת 10-5 דקות, מוציאים את הנענע ויוצקים את הסירופ על פרוסות התפוז שסידרנו בתבנית.
  5. מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר, במשך 3 דקות או עד לקבלת קצף יציב.
  6. מקציפים את החלמונים עם חצי כוס הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן, הווניל ומיץ התפוזים, מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מקפלים את החלבונים לתוך תערובת החלמונים.
  8. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומקפלים. יוצקים את הבלילה מעל פרוסות התפוזים. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  9. כאשר העוגה מוכנה, מוציאים, מצננים בתבנית, מפרידים בינה לבין התבנית בעזרת סכין והופכים אותה על צלחת הגשה מתאימה.

 

עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

    עוד עוגת תפוזים שווה של מירי צדוק - כדאי לטעום

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד