עוגה מרענענת ומפתיעה: עוגת תפוזים עם נענע (צילום: מירי צדוק)
המרכיבים
תבנית מלבנית בגודל 36X24 ס"מ
- 3 תפוזים קטנים, שטופים
- 1/2 1 כוסות מים
- 150 גרם אבקת סוכר
- חופן עלי נענע
- 4 ביצים, מופרדות
- 1/2 כוס סוכר ועוד 3 כפות להקצפת החלבונים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 2 כוסות קמח כוסמין לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
- פורסים את תפוזים בעובי של 1 ס"מ.
- מחממים את המים במחבת רחבה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד להמסתה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התפוזים ואת הנענע. מבשלים 7 דקות, הופכים את הפרוסות באמצע.
- מסדרים את פרוסות התפוז בתבנית. מצמצמים את הסירופ במחבת 10-5 דקות, מוציאים את הנענע ויוצקים את הסירופ על פרוסות התפוז שסידרנו בתבנית.
- מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר, במשך 3 דקות או עד לקבלת קצף יציב.
- מקציפים את החלמונים עם חצי כוס הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן, הווניל ומיץ התפוזים, מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים את החלבונים לתוך תערובת החלמונים.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומקפלים. יוצקים את הבלילה מעל פרוסות התפוזים. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- כאשר העוגה מוכנה, מוציאים, מצננים בתבנית, מפרידים בינה לבין התבנית בעזרת סכין והופכים אותה על צלחת הגשה מתאימה.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"
עוד עוגת תפוזים שווה של מירי צדוק - כדאי לטעום