עוגת תפוזים רכה עם שילוב של קמח כוסמין וקמח לבן ושכבה של ריבה

סוף עונת התפוזים כבר באופק, אז כל עוד הם כאן נצלו אותם כדי להכין עוגה פרווה טעימה במיוחד בזכות תוספת הכוסמין

מירי צדוק

|

21.03.19 | 21:03

עוגת תפוזים פרווה עם קמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
עוגת תפוזים פרווה עם קמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
 

מרכיבים

תבנית טבעתית בקוטר 21 ס"מ

 

  • 1 כוס (115 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס פחות 1 כף (190 גרם) סוכר
  • 3/4 (180 מ"ל) כוס שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 עד 1 כוס ריבת תפוזים, רצוי עם קליפות תפוזים
  • לקישוט: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
  2. מנפים יחד את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה. שומרים בצד.
  3. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף. כשמופיעות בועות מוסיפים בהדרגה 3 כפות מהסוכר ומקציפים כמה דקות נוספות, עד שמתקבל קצף תפוח, אבל לא נוקשה.
  4. מעבירים בזהירות את קצף החלבונים לקערה נפרדת. שמים בקערת המיקסר את החלמונים ויתרת הסוכר ומקציפים במשך כ-5 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
  5. מאטים את פעולת המיקסר, מוסיפים בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
  6. מקפלים לתוך הבלילה, לסירוגין ובהדרגה (1/3 מהכמות מדי פעם), את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים. מעבירים לתבנית ומיישרים.
  7. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
  8. מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית ובעזרת סכין משוננת חוצים אותה לגובהה ל-2 שכבות. מורחים את השכבה התחתונה בריבת התפוזים ומכסים בשכבה העליונה. מקשטים באבקת סוכר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד