עוגת תפוזים פרווה עם קמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית טבעתית בקוטר 21 ס"מ
- 1 כוס (115 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 5 ביצים, מופרדות
- 1 כוס פחות 1 כף (190 גרם) סוכר
- 3/4 (180 מ"ל) כוס שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 עד 1 כוס ריבת תפוזים, רצוי עם קליפות תפוזים
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
- מנפים יחד את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה. שומרים בצד.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף. כשמופיעות בועות מוסיפים בהדרגה 3 כפות מהסוכר ומקציפים כמה דקות נוספות, עד שמתקבל קצף תפוח, אבל לא נוקשה.
- מעבירים בזהירות את קצף החלבונים לקערה נפרדת. שמים בקערת המיקסר את החלמונים ויתרת הסוכר ומקציפים במשך כ-5 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
- מאטים את פעולת המיקסר, מוסיפים בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
- מקפלים לתוך הבלילה, לסירוגין ובהדרגה (1/3 מהכמות מדי פעם), את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים. מעבירים לתבנית ומיישרים.
- אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית ובעזרת סכין משוננת חוצים אותה לגובהה ל-2 שכבות. מורחים את השכבה התחתונה בריבת התפוזים ומכסים בשכבה העליונה. מקשטים באבקת סוכר.
- עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"