אצבעות פאדג' תמר בטעם שוקולד מריר (צילום: שרון צרפתי)
מרכיבים
כ-30 יחידות
- 1 כוס + 2 כפות מחוקות (100 גרם) קוקוס טחון
- 2/3 כוס דחוסה (70 גרם) אבקת קקאו הולנדי כהה משובח, מנופה
- 14 יחידות (260 גרם) תמרי מג'הול בינוניים או 1/2 חבילה (250 גרם), מחית תמרים ללא חרצנים דחוסה בוואקום
- 3 כפות (45 מ"ל) סילאן ללא תוספת סוכר
- מעט אבקת קקאו / שוקולד מריר מגורר (לקישוט)
אופן הכנה
- שמים את הקוקוס הטחון בקערת מעבד מזון עם סכין הפלדה. מפזרים מעל אבקת קקאו מנופה.
- מגלענים את התמרים, קוטמים את העוקץ , וחותכים כל תמר לשלוש, לרוחב (השלב הזה לא רלוונטי אם משתמשים במחית).
- מוסיפים את התמרים החתוכים לקערת המעבד.
- טוחנים במספר פולסים, עד לקבלת תערובת פירורים יבשים ואחידים בגודל גרגרי אפונה.
- מוסיפים את הסילאן וטוחנים בשלושה פולסים נוספים, עד שהתערובת הופכת לגושים גדולים, לחים ודביקים (לא טוחנים יותר מדי כדי לא ליצור כדור מתגלגל סביב הלהב).
- מניחים נייר אפייה בבסיס קופסא מלבנית (בגודל של כ-12X20 ס"מ), ומכינים יריעת נייר נוספת לכיסוי.
- מניחים את עיסת התמרים מעל נייר האפייה, מכסים ביריעת הנייר השנייה, ומשטחים תוך לחיצה לצורת מלבן בגובה 2 ס"מ. הופכים את המלבן לצידו השני כשהנייר התחתון מעל ומחליקים בעזרת האצבעות לשכבה ישרה ואחידה. סוגרים את הקופסא במכסה אטום ומכניסים למקרר להתייצבות, למשך שעה.
- מוציאים, מסירים את ניירות האפייה וחותכים לאצבעות ברוחב של 2 ס"מ על 6 ס"מ אורך.
- לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת קקאו. שומרים בקופסא אטומה היטב במקרר שבוע ימים. יש להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
אוהבים קינוחים? לענת צרפתי יש הצעה משגעת