תנו לו אצבע והוא ירצה את כל היד: אצבעות פאדג' תמרים שוקולדיות

לא כל חטיף הוא מזיק ולא כל קינוח חייב להיות מושחת: עשו כמו ענת צרפתי והגישו לאורחים ממתקים אלגנטיים, טבעוניים וקלילים עם מספר מרכיבים קטן וטעם גדול

ענת צרפתי

|

16.10.19 | 07:43

אצבעות פאדג' תמר בטעם שוקולד מריר (צילום: שרון צרפתי)
אצבעות פאדג' תמר בטעם שוקולד מריר (צילום: שרון צרפתי)
 

מרכיבים

כ-30 יחידות

 

  • 1 כוס + 2 כפות מחוקות (100 גרם) קוקוס טחון
  • 2/3 כוס דחוסה (70 גרם) אבקת קקאו הולנדי כהה משובח, מנופה
  • 14 יחידות (260 גרם) תמרי מג'הול בינוניים או 1/2 חבילה (250 גרם), מחית תמרים ללא חרצנים דחוסה בוואקום
  • 3 כפות (45 מ"ל) סילאן ללא תוספת סוכר

 

  • מעט אבקת קקאו / שוקולד מריר מגורר (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. שמים את הקוקוס הטחון בקערת מעבד מזון עם סכין הפלדה. מפזרים מעל אבקת קקאו מנופה.
  2. מגלענים את התמרים, קוטמים את העוקץ , וחותכים כל תמר לשלוש, לרוחב (השלב הזה לא רלוונטי אם משתמשים במחית).
  3. מוסיפים את התמרים החתוכים לקערת המעבד.
  4. טוחנים במספר פולסים, עד לקבלת תערובת פירורים יבשים ואחידים בגודל גרגרי אפונה.
  5. מוסיפים את הסילאן וטוחנים בשלושה פולסים נוספים, עד שהתערובת הופכת לגושים גדולים, לחים ודביקים (לא טוחנים יותר מדי כדי לא ליצור כדור מתגלגל סביב הלהב).
  6. מניחים נייר אפייה בבסיס קופסא מלבנית (בגודל של כ-12X20 ס"מ), ומכינים יריעת נייר נוספת לכיסוי.
  7. מניחים את עיסת התמרים מעל נייר האפייה, מכסים ביריעת הנייר השנייה, ומשטחים תוך לחיצה לצורת מלבן בגובה 2 ס"מ. הופכים את המלבן לצידו השני כשהנייר התחתון מעל ומחליקים בעזרת האצבעות לשכבה ישרה ואחידה. סוגרים את הקופסא במכסה אטום ומכניסים למקרר להתייצבות, למשך שעה.
  8. מוציאים, מסירים את ניירות האפייה וחותכים לאצבעות ברוחב של 2 ס"מ על 6 ס"מ אורך.
  9. לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת קקאו. שומרים בקופסא אטומה היטב במקרר שבוע ימים. יש להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה. 

 

    אוהבים קינוחים? לענת צרפתי יש הצעה משגעת

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ענת צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ענת צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד