צילום: שי יחזקאל

הכל תפוח: מגרנד סמית ועד פינק ליידי, 3 מנות רעננות ומלאות בריאות מכוכבי העונה

סלט ירוק עם שלושה סוגי צ'יפס תפוחים, תפוחי עץ במילוי טאבולה ומאפינס מפנק של כוסמין, תפוחי עץ ומייפל עם מרכיב מפתיע. השף הירושלמי ארז שבו במחווה לתפוח

סלט ירוק עם צ'יפס תפוחים קריספי  (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
סלט ירוק עם צ'יפס תפוחים קריספי (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
תפוחי עץ במילוי טאבולה  (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
תפוחי עץ במילוי טאבולה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מאפינס כוסמין, תפוחי עץ ומייפל (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מאפינס כוסמין, תפוחי עץ ומייפל (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

סלט ירוק עם צ'יפס תפוחים קריספי

 

 (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

    החומרים ל-4 מנות:

    • 3 תפוחים מזנים שונים (גולד דלישס, גרנד סמית ופינק ליידי)
    • 1 חסה סלנובה
    • 1 אנדיב קטן
    • 1 חבילה עלי רוקט
    • 100 גרם גבינת רוקפור

    לרוטב:

    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כף שמן קנולה
    • 4 כפות חומץ תפוחים
    • 1 כף חומץ בלסמי
    • 1 כפית חרדל גרגירים
    • 1 כפית דבש (או סילאן)
    • 2 שיני שום כתושות
    • מלח ופלפל לבן, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים היטב את התפוחים ופורסים (עם הקליפה) במנדולינה או בסכין חדה לפרוסות דקיקות.

    2. מניחים את התפוחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־100 מעלות במשך 80־120 דקות עד שהם נעשים פריכים. מניחים לצינון ולייבוש למשך שעתיים.

    3. מערבבים את כל רכיבי הרוטב בצנצנת עד לקבלת רוטב אחיד.

    4. מפרידים את החסה והאנדיב לעלים ומערבבים עם הרוקט. יוצקים מעל את הרוטב, מסדרים מעל את צ'יפס התפוחים והגבינה ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 258 קלוריות | 24.6 גרם פחמימות | 8.2 גרם חלבון | 15.7 גרם שומן | 4 מנות

     

    תפוחי עץ במילוי טאבולה

     

     (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

      החומרים ל-10 חצאים:

      • 5 תפוחים מזן גרנד סמית

      למילוי:

      • 1/2 כוס בורגול דק, מושרה במים
      • 8 עלי חסה רכים, קצוצים דק
      • 3 מלפפונים קצוצים (עם הקליפה)
      • 2 כפות חמוציות
      • 2 כפות רימונים
      • 6 עלי נענע קצוצים
      • מיץ מ־1/2 לימון
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל, לפי הטעם

       

      אופן ההכנה:

      1. חוצים את התפוחים ומגלענים כך שייווצרו מהם קעריות למילוי.

      2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים יחד לסלט טאבולה.

      3. ממלאים בנדיבות את חצאי התפוחים בסלט הטאבולה ומגישים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 98 קלוריות | 20.2 גרם פחמימות | 1.1 גרם חלבון | 2.4 גרם שומן | 10 חצאי תפוח

       

       

      מאפינס כוסמין, תפוחי עץ ומייפל

       

       

       (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

        החומרים ל-12 יחידות:

        • ¾1 כוסות קמח כוסמין
        • 2 כפיות אבקת אפייה
        • 1 כפית קינמון
        • 1/2 כפית סודה לשתייה
        • מלח, לפי הטעם
        • 2 תפוחי גרנד סמית, מגוררים
        • 1/2 כוס סוכר
        • 2 תפוחי גרנד סמית, חתוכים לקוביות קטנות
        • 1/3 כוס שמן זית
        • 1/2 כוס סירופ מייפל
        • 2 ביצים
        • 1/2 כוס יוגורט
        • 1/2 כוס חומץ תפוחים
        • 1 כפית תמצית וניל
        • מעט חמאה לשימון התבנית

        לציפוי:

        • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
        • 2 כפיות קינמון
        • 3 כפות סוכר חום

         

        אופן ההכנה:

        1. מנפים לקערה את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח, ומערבבים.

        2. מוסיפים את התפוחים המגוררים והחתוכים לקוביות, וממשיכים לערבב.

        3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים ה"רטובים": שמן הזית, המייפל, הביצים, היוגורט, חומץ התפוחים ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.

        4. מאחדים את קערת החומרים הרטובים לקערת היבשים ומערבבים בכף (עלולים להיווצר גושים, וזה בסדר).

        5. משמנים את תבנית המאפינס בחמאה ומחלקים את התערובת בין השקעים. מערבבים את חומרי הציפוי בנפרד ומפזרים על המאפינס.

        6. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 15־20 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מחלצים מהתבנית ומגישים.

         

        ערכים תזונתיים ליחידה: 273 קלוריות | 35.4 גרם פחמימות | 5.5 גרם חלבון | 11.1 גרם שומן | 12 יחידות

         

         

        שף אורח: ארז שבו, מסעדת כרמא שבירושלים

         

        בחזה תפוח: חזה עוף, תפוחים, סיידר ורוזמרין

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד