צריך שניים למנגו: סלט פריך עם הפרי הכתום, קוביות טופו וצ'ילי

בחרו נכון את המנגו שלכם: בשל - כן, אבל לא רך מדי (כדי שהסלט לא ייצא קוואץ'), הוסיפו לו טופו פריך (או עוף, אם אתם לא בעניין) וכמה ירקות, ותהנו מארוחה קלילה

מיכל שמיר

|

09.09.19 | 07:08

זאת בול העונה - סלט טופו, מנגו וצ'ילי (צילום: מיכל שמיר בכרך)
זאת בול העונה - סלט טופו, מנגו וצ'ילי (צילום: מיכל שמיר בכרך)

מרכיבים

(4 מנות)

 

  • 1 קוביית (כ-300 גרם) טופו קשה
  • 1 כף קורנפלור
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סירופ מייפל או סילאן
  • 1 מנגו בינוני, בשל אך לא רך מדי
  • 1/2 פלפל צ'ילי
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 1 מלפפון
  • 1 חבילה של עלי אורוגולה או ראש חסה
  • חופן כוסברה טרייה
  • מיץ מלימון אחד

 

אופן הכנה

  1. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ ומכניסים אותן לשקית יחד עם הקורנפלור. סוגרים את השקית ומנערים אותה עד לציפוי קוביות הטופו בקורנפלור.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הטופו כשלוש דקות מכל צד, עד להשחמה. סופגים את עודפי השמן, מעבירים לקערה ומזלפים מעל כף אחת מסירופ המייפל וכף אחת מרוטב הסויה. שומרים בצד.
  3. חותכים את המנגו לקוביות בגודל 3 ס"מ, קוצצים דק את הצ'ילי ואת הבצל הירוק. חותכים את המלפפון לקוביות וקוצצים את האורוגולה והכוסברה. שמים את הכול בקערה.
  4. מזלפים מעל מיץ לימון, סירופ מייפל ורוטב סויה, מוסיפים את הטופו, מערבבים ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

 

    מחפשים קינוח? קבלו עוגת שוקולד טבעונית

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מיכל שמיר בכרך)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מיכל שמיר בכרך)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג