
אנחנו ממליצים לספר על המרכיב הסודי רק אחרי הביס הראשון (צילום: מיכל שמיר בכרך)
מרכיבים
תבנית בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
לעוגה
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל
- 3/4 כוס (100 גרם) אבקת קקאו איכותית
- 1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 2/3 כוס דחוסה (160 גרם) סוכר חום כהה
- 1/2 כוס (120 מ״ל) שמן זית כתית מעולה
- 1/2 1 כוסות (360 מ״ל) מים או קפה
- 1 כף (15 מ״ל) חומץ רגיל
לציפוי
- 3/4 כוס (כ-130 גרם) שוקולד צ׳יפס מריר איכותי או שוקולד מריר קצוץ
- 2 כפות (10 גרם) אבקת קקאו איכותית
- 3 כפות (45 מ״ל) שמן זית כתית מעולה
- 1 כף (20 גרם) סירופ מייפל או דבש
- קורט מלח
אופן הכנה
- העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה היטב בתרסיס שמן.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה לשתייה, המלח ואת שני סוגי הסוכר.
- מוסיפים את שמן הזית, אמים ואת החומץ ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-30 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגה קפיצי וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לגמרי, מחלצים אותה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
- הזיגוג: מערבבים יחד את המרכיבים בקערה בינונית. מכניסים למיקרוגל, ומפעילים בפולסים של 20 שניות עד שהשוקולד נמס.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה המוכנה ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

ויש גם שלושה קינוחים מתוקים עם נגיעות מלח של מיכל