
אין תאנים? לא חייבים - אבל תודו שככה זה נראה מרשים (צילום: טליה הדר מהבלוג EshetStyle)
ברוסקטה עם קרם חצילים ותאנים טריות
מרכיבים
(6 יחידות)
- 3 פרוסות לחם טוב, חצויות
- 3 תאנים טריות, פרוסות
- מעט סוכר חום
- 6 כפיות גדושות קרם חצילים (המתכון למטה)
- עלי בזיליקום טרי
- 6 אגוזי מלך קצוצים גס
- פלפל גרוס
- סילאן (להגשה)
אופן הכנה
- מתיזים מעט שמן זית על פרוסות הלחם. מחממים מחבת יבשה וקולים אותן בה 3-2 דקות מכל צד. מוציאים ומצננים.
- מחממים את התנור לחום הכי גבוה, במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את פרוסות התאנים. בוזקים מעט סוכר חום ואופים במשך 7-6 דקות, עד לצריבה קלה. אפשר להשתמש גם בתאנים טריות לא צרובות, בפרוסות תמר מג'הול, חמוציות או כל פרי אחר שתעדיפו.
- מורחים על כל פרוסת לחם קלוי כפית ממרח חצילים.
- מסדרים מעל את פרוסות התאנים, מוסיפים עלי בזיליקום, אגוזי מלך ופלפל גרוס.
- מסדרים את הברוסקטות על צלחת ההגשה, מזלפים מעל מעט סילאן ומגישים.
הכי כיף לשים אותו בצנצנת חמודה - קרם חציל(צילום: טליה הדר מהבלוג EshetStyle)
קרם חצילים
מרכיבים
1 כוס ממרח
- 10 פרוסות חציל קלוי (המתכון למטה)
- 3-2 כפות לאבנה 5%
- 1 כפית סילאן
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 4-3 ערמונים בוואקום (לא חייבים)
אופן הכנה
- שמים את כל המרכיבים בקערה. טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
- טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
פרוסות חציל קלוי
מרכיבים
- 1 חציל ארוך וצר יחסית
- תרסיס שמן זית
- מלח גס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-250 מעלות (במצב חום רגיל משני הצדדים - פס למעלה ופס למטה). מוציאים את הרשת.
- מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
- מסדרים את פרוסות החציל על הרשת. מתיזים מעט שמן זית על כל פרוסה משני הצדדים. מפזרים מעט מלח גס.
- אופים כרבע שעה או עד שהחציל משחים מעט. מוציאים, הופכים לצד השני ומחזירים לתנור ל-4 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.
אפשר לשמור במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.
עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

ויש גם משהו מתוק לאירוח בסטייל