עונג מתוק לשבת: עוגת דובדבנים שמנמנים עם קמח כוסמין ויוגורט

העונה נגמרה? לא נורא, אתם עדיין יכולים להכין את העוגה הקיצית והנהדרת הזאת: פשוט השתמשו בדובדבנים קפואים או משומרים ואז גם לא תצטרכו לגלען ולהתלכלך

מירי צדוק

|

29.08.19 | 09:01

אם אין טריים, השתמשו במשומרים או קפואים - עוגת יוגורט ודובדבנים (צילום: מירי צדוק)
אם אין טריים, השתמשו במשומרים או קפואים - עוגת יוגורט ודובדבנים (צילום: מירי צדוק)

המרכיבים

תבנית 36X24 ס"מ

 

  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח כוסמין לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 35 דובדבנים מגולענים
  • אבקת סוכר, לקישוט

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה, במשך 3 דקות.
  3. מורידים את המהירות ומוסיפים את השמן בזרם דק עד להטמעתו בקציפה.
  4. מוסיפים את היוגורט ואת הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה נפרדת. מערבבים עד לאיחוד ומקפלים לתוך תערובת הביצים. משתדלים לערבב כמה שפחות.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ונועצים בה את הדובדבנים.
  7. אופים 35-30 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  8. מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

    לא השגתם דובדבנים? בטוח תמצאו שוקולד צ'יפס!

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג