
אם אין טריים, השתמשו במשומרים או קפואים - עוגת יוגורט ודובדבנים (צילום: מירי צדוק)
המרכיבים
תבנית 36X24 ס"מ
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח כוסמין לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 35 דובדבנים מגולענים
- אבקת סוכר, לקישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה, במשך 3 דקות.
- מורידים את המהירות ומוסיפים את השמן בזרם דק עד להטמעתו בקציפה.
- מוסיפים את היוגורט ואת הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה נפרדת. מערבבים עד לאיחוד ומקפלים לתוך תערובת הביצים. משתדלים לערבב כמה שפחות.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ונועצים בה את הדובדבנים.
- אופים 35-30 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

לא השגתם דובדבנים? בטוח תמצאו שוקולד צ'יפס!