
עוגת וניל-שוקולד צ'יפס עם קמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או תבנית אינגליש קייק
- 3 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט כבשים)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח כוסמין לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- שמים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומקציפים במשך 5 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף בהיר.
- מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה, בזה אחר זה, את השמן, מיץ התפוזים, היוגורט ותמצית הווניל. עוצרים.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הקערה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מניחים לעוגה להצטנן מעט בתבנית לפני שמחלצים אותה. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.
- עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"