לא כמו כולן: עוגת וניל-שוקולד צ'יפס מיוחדת עם כוסמין ויוגורט כבשים

מירי צדוק מגישה גרסה עשירה וטעימה במיוחד לעוגה האהובה, בזכות התוספת של קמח הכוסמין האגוזי והיוגורט הסמיך

מירי צדוק

|

13.09.18 | 21:23

עוגת וניל-שוקולד צ'יפס עם קמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)
עוגת וניל-שוקולד צ'יפס עם קמח כוסמין (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או תבנית אינגליש קייק

 

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט כבשים)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח כוסמין לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. שמים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומקציפים במשך 5 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף בהיר.
  3. מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה, בזה אחר זה, את השמן, מיץ התפוזים, היוגורט ותמצית הווניל. עוצרים.
  4. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הקערה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מניחים לעוגה להצטנן מעט בתבנית לפני שמחלצים אותה. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג