צילום: שי יחזקאל

טיול מסביב לצלחת: המבורגר צמחוני וטעים מקינואה, בטטה וחומוס

לא הספקתם להתארגן על דיל בחו"ל? קבלו מנות עולמיות באריזה קיצית שתשים אתכם על המפה. והפעם: ארוחה בסגנון אמריקאי, עם טוויסט צמחוני

המבורגר אמריקאי בוורסיה צמחונית (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
המבורגר אמריקאי בוורסיה צמחונית (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-4 מנות:

 

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושל
  • 1/2 בטטה מבושלת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס תרד חלוט
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פטרוזיליה
  • 1 כוס כוסברה
  • ½1 כפות קמח עדשים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל חומרי הבורגר, ובעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את הכל יחד. מכניסים את התערובת למקרר להתייצבות ל־20 דקות לפחות.

2. יוצרים בידיים כדורי המבורגר שטוחים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים שמן זית ואופים 12 דקות (או צורבים במחבת פסים 4 דקות מכל צד).

3. מגישים עם סלט או בלחמנייה עם חסה, עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ.

 

מטבל יוגורט ופפריקה

 

החומרים:

  • 5 כפות יוגורט עזים
  • 1/2 כפית שמן זית 
  • 1/2 שן שום כתושה
  •  1/2 כפית פפריקה מתוקה 
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המטבל בצנצנת.

 

ערכים תזונתיים למנה (ללא לחמנייה): 231 קלוריות | 35.5 גרם פחמימות | 10.4 גרם חלבון | 5.4 גרם שומן | 4 מנות

 

שפית אורחת: מירי הבר, בון מירי

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד