להנאה מקסימאלית מומלץ לשתות בהטייה של 45 מעלות - תה גבינה

כשאומרים לכם 'גבינה', סביר להניח שאתם מיד חושבים על 'פיצה', אבל יש אנשים שהתגובה הראשונה שלהם היא 'תה'. כלומר רק אם הם צעירים שמעודכנים בטרנדים

ילנה ויינברג

|

04.06.19 | 09:02

סוגי תה שונים עם אותה תוספת מלוחה (צילום: Shutterstock)
סוגי תה שונים עם אותה תוספת מלוחה (צילום: Shutterstock)

אני מוכנה להמר שעדיין לא שמעתם על המשקה הלא כל כך חדש, שצבר פופולאריות מטורפת בשנים האחרונות באסיה. "תה גבינה" (Cheese Tea) נולד בדוכנים של אוכל רחוב בטאיוואן בסביבות 2010. משם הוא הגיע לסין, רכיביו שודרגו והוא הפך ללהיט שמצליח ליצור תורים של אינסוף לקוחות להוטים מחוץ לבתי עסק שמוכרים אותו.

 

אם זאת הפעם הראשונה שנחשפתם לרעיון, סביר להניח שעיקמתם את האף (לכל הפחות) ותהיתם איך יכול להיות שהנה הוא כבר התפשט למקומות עם טעמים שקרובים לשלנו, כמו לונדון וניו יורק? אבל זה רק בגלל שהמילה "גבינה" מתחברת אצלנו מיד למאפים מלוחים, בורקסים, פיצות, פשטידות. והמילה "תה" נוטה יותר לככב בשאלה המנומסת ששואלים אורחים, כשמציעים להם שתייה חמה (כאשר לרוב התשובה היא "קפה" או "מים").

 

 

בתחילת דרכו המשקה הורכב מתה קר בתוספת מוקפצת עם אבקת גבינה. היום המעמד מחייב פתרון מעודן יותר: במקום אבקת גבינה מדובר על קצף חלב (כמו בקפה ההפוך שלכם) מעורבב בגבינת שמנת טרייה שנח על גבי תה קר שהוכן לפי טעמכם. טועמי דבר טוענים כי הטעם המלוח מסווה את המרירות האופיינית לעלי תה חלוטים והוא שמעלה את המשקה לרמה אחרת. זאת גם הסיבה שחייבים לשתות אותו ללא קשית - לגימה בהטייה נכונה ישירות מן הכוס תסייע לבלוטות הטעם שלכם להנות ממורכבות הטעמים או בקיצור: רק כך תוכלו לקבל את המתוק עם המלוח.

 

האם בכלל כדאי לשתות אותו?

תה גבינה בן כשנתיים בלבד ולכן יתרונותיו כמכלול לא נבדקו. עם זאת, אפשר לפרק אותו למרכיביו ולהסיק את המסקנות מן הידוע לנו עליהם:

 

תה - זהו הבסיס של המשקה. הוא יכול להיות ירוק, לבן, שחור או כל סוג שהוא לטעמכם. התה הירוק ידוע ביתרונותיו ובתועלת שהוא יכול להעניק לגוף. נוגדי החמצון שבו הם נושא לאינספור מחקרים שמדברים בשבחו. התה השחור, גם הוא עשיר בנוגדי חמצון, אם כי מסוג אחר והוא עשוי לסייע בהורדת רמות הסוכר בדם, הורדת לחץ הדם, דלקתיות ואת הסיכון לסרטן.

 

גבינה - הענן שמונח על התה מורכב כאמור מקצף חלב או קצפת וגבינת שמנת. אומנם מדובר על רכיבים שמכילים שומן רווי, שפעם הואשמו בגרימה למחלות לב, המחקר העדכני מצביע כי הקשר בין השניים אינו חד משמעי. מוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים נמצאו כמשביעים יותר וככאלה שעשויים דווקא להטיב עם הגוף (כאשר מדובר על צריכה נאותה, כמובן).

 

הסוכר - הממתיק של המשקה. מה לא נאמר על סוכר? הוא מזיק, ממכר, מעודד מחלות וכו'. אין צורך להוסיף כי יש להמעיט בצריכתו ככל הניתן, גם כאשר מדובר על להיטים אסייתיים.

 

תוספות - המשקה שנמכר בדוכנים עלול להכיל גם תוספות להעצמת החוויה: צבעי מאכל, משפרי טעם, ממתיקים וסירופים שונים, עוגיות ואגוזים קלויים ועוד. כל אלה יהפכו אותו לטעים יותר אך גם יגדילו את כמות הרכיבים המזיקים שבו.

 

 

>> רוצים לנסות בכל זאת? אין כל בעיה לשלב תה גבינה או משקאות דומים בתפריט, אך יש לעשות זאת במשורה: משקה "פעם ב" לא יזיק לכם, צריכה יומיומים של מזונות ושתייה עתירים בסוכר עלולה לגרום לנזקים בריאותיים. בכל מקרה, כמו עם כל דבר - עדיף להכין את המשקה בעצמכם, מה גם שכרגע הוא לא מחזה שכיח בתפריטים של בתי הקפה. כך תעשו זאת:

 

תה גבינה ביתי

 

מרכיבים

מנה גדולה אחת

 

  • 300 מ"ל תה שאוהבים ממותק לפי העדפותיכם
  • 1/2 כוס שמנת להקצפה
  • 1/2 כפית מלח או פחות
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1/4 כוס חלב
  • קוביות קרח

 

אופן הכנה

  1. מניחים לתה להצטנן לחלוטין.
  2. מקציפים את השמנת עם המלח והסוכר. מניחים בצד.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת עם החלב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מאחדים בזהירות בין שתי התערובות עד לקבלת קצפת רכה מאוד.
  5. מוסיפים קוביות קרח לכוס התה ועורמים את הקצפת מעל.

 

    רוצים לקרוא על משקה מוזר נוסף? נסו תה פנינים

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג