
















386 אלף מבקרים נהרו השנה לגני התערוכה של מילאנו, Fiera Rho, כדי לדגום את ה"סלונה דל מובילה" – תערוכת הרהיטים הגדולה בעולם. הציגו בה 2,418 חברות, שרובן איטלקיות (שני שלישים) והיתר הביאו בשורות עיצוב מ-43 מדינות נוספות.
היה יפה השנה בסלונה. כל כך יפה, עד שנדמה היה שיותר מהרהיטים עצמם, מי שעמדו במרכז תשומת הלב היו האריזה, ההגשה, עיצוב הפנים והסטיילינג. איך מציגים באופן מזמין וכובש אוסף רהיטים קיים, שמוגש לקהל שוב? זה היה האתגר. כיצד מרעננים, מעדכנים ומזריקים את תחושת ה"משהו חדש" לחפצים המוכרים? כמה כבר אפשר לחדש בטווח של 12 חודשים? ולמה להשקיע הון לא מבוטל ושלוש-ארבע שנים במחקר ובפיתוח מוצרים חדשים רבים (שחלקם לבסוף לא בהכרח ייכנסו לייצור), כשכבר יש באמתחת לא מעט סוסים (כלומר רהיטים) מנצחים?
חברות חזקות כמו Kartell או Vitra העמידו תצוגות מרהיבות שנשענו על אוספיהן, והציעו רהיטים חדשים בודדים בלבד. והן לא היחידות; עדכונים ושדרוגים נצפו לא פחות, ואולי אף יותר, מרהיטים חדשים לגמרי.


החומים, האפורים, השחורים, הירוקים-כהים, פה ושם האדומים העמוקים וגם גווני הזהב והכרום - עדיין דומיננטיים. עם זאת נצפתה חזרה של הצבעים הזרחניים, שבלטו במיוחד בכיסאות "הודיני" של e15 הגרמנית שחגגו עשור. גימורים באפקט של צבעוניות מתחלפת, ברוח אם הפנינה, ובשלל גוונים ושילובים התגלו גם הם כאהודים.





את מראה השיש והטראצו, שפופולרי בשנים האחרונות, עדיין אפשר היה לראות בכל מקום. אבל החומרים משתנים. אחת הדוגמאות המעניינות היא OTTOCENTO, השולחן העגול שעיצבה פאולה נבונה ל-Slide. מרחוק נראה אוטוצ'נטו כשולחן אבן אותנטי, אךבמגע עמו הוא מתגלה כשולחן פלסטיק.

הרבה עצים נצפו השנה במרכז הירידים. מעולם, כך נדמה, לא נראו אולמות הענק הללו מיוערים כל כך. כל ביתן שני הביא את ביכורי הענפים המלבלבים, כדי לצבוע את מרכולתו התעשייתית בירוק אמיתי מהטבע, גם אם המהלך עצמו אינו טבעי בהכרח. ברהיטים ובחפצי הנוי, העץ הוא בן-בית: לעתים במראה גושני משהו, לעתים בעיבודים מעוגלים ועדינים נוסח שנות ה-50 וה-60 של המאה הקודמת, כשהוא מקבל אינסוף גימורים - בין אם מדובר בפני שטח מרובי טקסטורות וצורות, ובין אם בפני שטח חלקים למשעי.
ריהוט משרדי מעודכן
העולם משתנה בקצב מהיר, אורח החיים מנסה להתאים את עצמו לכך, והתמורות הניכרות ביותר מתרחשות בשוק העבודה ובעקבותיהן בחללי העבודה. הגבולות מתמסמסים, ההפרדה המוחלטת בין ה"בית" וה"משרד", או ה"מגורים" וה"עבודה" נעלמת והולכת, ורבים מרהיטי הבית פונים גם לחללי עבודה וההיפך. אלו וגם אלו מבקשים לאפשר גמישות ודינמיות.
כך, מנהלי התערוכה החליטו השנה לא לייחד ל-53 החברות המציגות ריהוט "משרדי" תחת הכותרת Workplace3.0 ביתן נפרד, אלא לשלב אותן בין הביתנים השונים. ממילא, רבות מהן מציגות ביריד מדי שנה כחלק אינטגרלי מיתר המציגים.

חידוש נוסף היה S.Project, מיזם שאיפשר לחברות להציג את מגוון רהיטיהן ואבזריהן מתוך דגש על עיצוב הפנים של הסביבה הביתית. 84 החברות שהשתתפו במיזם הציגו חפצי נוי וריהוט חוץ, מוצרי בריאות ובדים, תאורה ופתרונות אקוסטיים, וגם חיפויים וגימורים שנועדו "להציע חוויה כוללת ורשת קשר" הפונה בעיקר לעסקים, לקמעונאים ולמעצבים. הגיוון, אגב, בהחלט הורגש, והתוצאה תרמה למדד העניין.
הנה עוד עיצובים שבלטו השנה בתערוכת הריהוט הגדולה בעולם, "סלונה דל מובילה" 2019:







